Antena 3 Actualitate Grauri beţi morţi: Păsările din Constanţa au murit după ce „s-au îmbătat” cu borhot de struguri

Grauri beţi morţi: Păsările din Constanţa au murit după ce „s-au îmbătat” cu borhot de struguri

11 Ian 2011   •   11:27
Grauri beţi morţi: Păsările din Constanţa au murit după ce „s-au îmbătat” cu borhot de struguri
Sursa foto: Foto: flickr.com

Misterul păsărilor descoperite fără viaţă în Constanţa a fost elucidat. Graurii au murit din cauza unei intoxicaţii etilice după ce au mâncat borhot de struguri, informează experţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, citaţi de Agerpres.

Adevărata cauză a morţii graurilor a fost depistată după ce acestora „le-a fost deschis stomacul muscular, adică pipota, în stomacul glandular nefiind găsit nimic'', au explicat specialiştii. Aceştia eu exclus posibilitatea ca păsările să fi murit din cauza gripei aviare, precizând că păsările erau deshidratate.

Mai mulţi constănţeni au intrat sâmbătă în panică după ce au descoperit, pe un teren din apropierea blocurilor în care locuiesc, peste 30 de grauri morţi. Oamenii au anunţat imediat autorităţile, speriaţi că moartea graurilor ar fi avut de a face cu misterioasele morţi apărute în toată lumea.

Cazul a atras şi atenţia presei, după ce mii de păsări au fost găsite fără viaţă în mai multe zone ale lumii. După miile de zburătoare cu care a "plouat" în statul american Arkansas, de Anul Nou, alte sute de mierle, raţe, grauri şi vrăbii au fost găsite moarte în Louisiana şi Kentucky.

În Suedia, 100 de stăncuţe au căzut din cer, iar în Italia, 8.000 de porumbei zac pe străzi. După ploaia de păsări moarte, a urmat episodul peştilor morţi din Statele Unite, Brazilia, Noua Zeelandă şi Maryland.

 

 

×
Subiecte în articol: pasari

Antena 3 CNN

 

 

Antena 3 şi CNN, parteneriat exclusiv

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close