Antena 3 CNN Actualitate Greşeli peste greșeli la avizierele școlilor. Două eleve de clasa a IV-a pun note adulților: ”Profesorii sunt mari şi îi rugăm să fie mai atenţi!”

Greşeli peste greșeli la avizierele școlilor. Două eleve de clasa a IV-a pun note adulților: ”Profesorii sunt mari şi îi rugăm să fie mai atenţi!”

Greşeli peste greșeli la avizierele școlilor. Două eleve de clasa a IV-a pun note adulților: ”Profesorii sunt mari şi îi rugăm să fie mai atenţi!”
11 Apr 2014   •   11:37

Şcoala românească este o şcoală a greşelilor. Cei care ar trebui să îi înveţe pe elevi nu ştiu să scrie româneşte, iar dovezile sunt afişate chiar la intrarea în instituţiile de învăţământ. La aviziere apar anunţuri numai bune de ...aşa NU.

Greşelile ar putea fi permise doar unor elevi din clasele primare. Însă explicaţia dascălilor este una simplă... graba le-a stricat treaba.

Greşeli de gramatică elementară. Nu, ele nu sunt la avizierul de întreţinere. Ci la intrările în şcoli. NU, nu sunt scrise de elevi, ci de profesori. Ela şi Maria sunt în clasa a IV-a şi ştiu foarte bine cum trebuie să articuleze cuvintele.

Aceste fetiţe au corectat un teanc de hârtii prin care şcolile anunţă fie programul şcolii, fie informaţii legate de înscrierea copiilor la clasa întâi. Elevele au fost exigente.

Au pus pe hârtii note între 4 şi 6. Au pretenţii. Pentru că sunt texte scrise de oamenii care ar trebui să îi înveţe pe elevi cum să scrie.

Şi profesorii de limba română sunt surprinşi de ce apare la avizier.

La fel ar putea să spună şi elevii care au dat examene naţionale. Tot la avizier au fost afişate şi notele lor. Aproape jumătate dintre elevi nu reuşesc să ia note de trecere la bacalaureat sau la evaluarea de la clasa a 8-a. Dar asta nu e o greşeală, pentru că aşchia nu sare departe de trunchi.


×
Subiecte în articol: greseala gramatica şcoală
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close