Antena 3 CNN Actualitate Grevă spontană la CFR Infrastructură. Circulaţia a cinci trenuri de călători, între care două internaţionale, afectată de grevă

Grevă spontană la CFR Infrastructură. Circulaţia a cinci trenuri de călători, între care două internaţionale, afectată de grevă

Grevă spontană la CFR Infrastructură. Circulaţia a cinci trenuri de călători, între care două internaţionale, afectată de grevă
Sursa foto: Foto: Intact Images
02 Apr 2012   •   17:17
UPDATE 18.15 - Protestul angajaţilor CFR din judeţul Suceava s-a încheiat după ce aceştia au primit în cont drepturile salariale restante, a anunţat prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, care a precizat că circulaţia feroviară a fost reluată.

UPDATE 17.50 -
Circulaţia a cinci trenuri de călători, care au înregistrat întârzieri între 30 şi 360 de minute, a fost afectată din cauza grevei spontane a salariaţilor staţiei CF Dorneşti.  Administraţia Companiei Naţionale de Căi Ferate "CFR" SA consideră că protestul angajaţilor nu este justificat.

Grevă spontană a angajaţilor CFR Infrastructură afiliaţi Sindicatului "Ştefan cel Mare". Două trenuri internaţionale şi un tren InterRegio sunt oprite, luni după-amiază, în judeţul Suceava, la Vadu Siret şi Milişăuţi, după ce angajaţii din gările Vicşani şi Dorneşti, afiliaţi la Sindicatul "Ştefan cel Mare" din CFR Intrastructură, au declanşat o grevă spontană, informează Mediafax.
   
Prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, a declarat că angajaţii din CFR Infrastructură afiliaţi Sindicatului "Ştefan cel Mare" au declanşat un protest spontan, solicitând încheierea contractului colectiv de muncă pentru 2012-2013, plata salariilor restante şi plata drepturilor salariale câştigate prin decizii judecătoreşti.
   
El a spus că din cauza acestui protest două trenuri internaţionale - Moscova-Sofia şi Sofia-Moscova -, au fost oprite în staţiile Vadu Siret şi Milişăuţi, unde staţionează de câteva ore. De asemenea, în Gara Dorneşti este oprit trenul Inter-Regio Dorneşti-Iaşi.
   
Un reprezentant al CFR Iaşi negociază cu protestatarii.
   
La rândul său, Constantin Axinia, directorul Regionalei CFR Călători Iaşi, a precizat că protestul a fost declanşat la ora 9.30.
   
"La această oră sunt blocate două trenuri internaţionale Moscova - Sofia şi retur, precum şi trenul InterRegio Dorneşti-Iaşi. Unul dintre trenurile internaţionale se află la intrarea în ţară, celălalt este în gara Milăşăuţi, iar trenul InterRegio nu a mai plecat de la Dorneşti. Protestul a început la ora 9.30. Cei de la CFR Infrastructură au discutat pe tot parcursul zilei cu salariaţii şi sperăm ca circulaţia să fie deblocată", a spus Constantin Axinia, directorul Regionalei CFR Călători Iaşi.
    

×
Subiecte în articol: Suceava
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close