Gripa a băgat spaima în români! Doi elevi cu origini chineze nu au fost primiți la școală fără o dovadă că nu au coronavirus

de A.M.P    |    27 Ian 2020   •   14:39
Gripa a băgat spaima în români! Doi elevi cu origini chineze nu au fost primiți la școală fără o dovadă că nu au coronavirus Foto: pixabay.com

Cetățenii români cu origini chineze au ajuns luni la Spitalul Victor Babeș, iar testele au demonstrat că nu au coronavirus.

Anunțul a fost făcut chiar de managerul managerul Spitalului Clinic „Dr. Victor Babeș” din Capitală, Ioan Emilian Imbri, la Comandamentul de la Primăria Capitalei.

„Azi, la Victor Babeș s-au prezentat doi români chinezi pentru că nu au fost lăsați să intre în școală până când demonstrează că nu au coronavirus”, a spus managerul Ioan Emilian Imbri, potrivit Libertatea.

Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat luni că au fost raportate 939 de cazuri de gripă sezonieră în Capitală, în creştere uşoară faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când au fost raportate 817 cazuri.

"În ceea ce priveşte gripa sezonieră, cea care apare an de an, avem o situaţie în creştere. Avem raportate 939 de cazuri de gripă sezonieră, în special la copii. Deci aproape o mie de cazuri. Pentru a face o comparaţie pot să vă spun că anul trecut, la 1 februarie, aveam în Bucureşti 817 cazuri. Deci este o uşoară creştere a numărului de îmbolnăviri. Nu de speriat, din ceea ce spun toţi medicii şi specialiştii, dar este de remarcat faptul că avem un număr mai mare de gripe de sezon", a declarat primarul general, în cadrul unui Comandament de urgenţă convocat în contextul cazurilor de gripă înregistrate în Bucureşti.

Situaţia pe sectoare este următoarea: 140 de cazuri în Sectorul 1; 90 de cazuri în Sectorul 2; 158 - în Sectorul 3; 172 - în Sectorul 4; 119 cazuri în Sectorul 5; 233 - în Sectorul 6.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close