Antena 3 CNN Actualitate Gripa de anul acesta, complet diferită de tot ce a fost până acum în România. De ce poate fi periculoasă pentru copii

Gripa de anul acesta, complet diferită de tot ce a fost până acum în România. De ce poate fi periculoasă pentru copii

La finalul primei săptămâni epidemice, numărul infecțiilor respiratorii și cazurile de pacienți cu virus gripal confirmat a crescut semnificativ. Printre ei și mulți copii.

Gripa de anul acesta, complet diferită de tot ce a fost până acum în România. De ce poate fi periculoasă pentru copii
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
03 Feb 2020   •   11:24

Numărul deceselor din cauza gripei crește de la o zi la alta. Situația este una destul de îngrijorătoare și ce este diferit față de sezonul trecut, spun medicii, anul acesta, sezonul gripal a început mai târziu, după ce copiii s-au întors din vacanță, scrie stirileprotv.ro.

Sunt înregistrate mai multe cazuri de gripă de tip B, decât cea de tip A. Este un virus mai agresiv în rândul copiilor și care nu răspunde la fel de bine la tratament.

Au fost și patru copii care au murit din cauza gripei, iar medicii ne recomandă în continuare să respectăm regulile de igienă: să ne spălăm pe mâini cu apă și sapun, să izolăm pacienții bolnavi, să tușim corect în batistă și șervețel și să ne vaccinăm.

De altfel, Ministerul Sănătății a anunțat că a mai cumpărat 35.000 de doze de vaccin gripal, care vor ajunge într-o săptămână la direcțiile de sănătate publică și abia apoi la medicii de familie.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close