Antena 3 CNN Actualitate Grupări de trafic de droguri, cu 40 de membri, destructurate. Ce au descoperit procurorii

Grupări de trafic de droguri, cu 40 de membri, destructurate. Ce au descoperit procurorii

Grupări de trafic de droguri, cu 40 de membri, destructurate. Ce au descoperit procurorii
Sursa foto: Foto:Agerpres
30 Iun 2015   •   14:27

Două grupări specializate în trafic de droguri de risc, formate din 40 de membri, a fost destructurate, marţi, de procurorii DIICOT. Asta în urma mai multor percheziţii făcute în Botoşani, Suceava şi Iaşi. Stupefiantele au fost vândute pe stradă cu sume cuprinse între 60 şi 100 de lei pentru un gram.Anchetatorii au stabilit că grupările erau interconectate. În urma descinderilor, au fost identificaţi peste 60 de consumatori. Un număr de 75 de persoane vor fi audiate la sediul DIICOT Botoşani.

Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Botoşani, împreună cu poliţi?ti de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani, Brigăzile de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava şi Iaşi, Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, Serviciul Judeţean Anticorupţie Botoşani şi de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Botoşani, au făcut, marţi, 23 de percheziţii domiciliare în municipiile Botoşani, Suceava şi Iaşi, pentru destructurarea unor grupări infracţionale organizate, formate din 40 de persoane ?i specializate în trafic de droguri de risc şi de mare risc, dar şi de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Începând cu anul 2013, în judeţul Botoşani au fost puse bazele a două grupări infracţionale organizate care au acţionat până în 2015, în mod coordonat, desfăşurând activităţi de procurare, transport, ambalare, deţinere în vederea vânzării, distribuţie şi vânzare, de droguri de risc şi de mare risc, precum şi de produse cu efecte psihoactive.
În municipiul Botoşani, gruparea avea două paliere de organizare - unul de coordonare a activităţilor ilicite şi unul de execuţie.
Drogurile şi substanţele cu caracter psihoactiv erau comercializate cu sume cuprinse între 60 şi 100 de lei pentru un gram, în municipiile Botoşani şi Suceava, pe stradă sau prin comenzi telefonice.
 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close