Antena 3 CNN Actualitate Guvern: Ministerul Sănătăţii va coordona CNAS, care rămâne însă ordonator principal

Guvern: Ministerul Sănătăţii va coordona CNAS, care rămâne însă ordonator principal

Guvern: Ministerul Sănătăţii va coordona CNAS, care rămâne însă ordonator principal
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    07 Sep 2011   •   18:06

Guvernul a aprobat, miercuri, prin ordonanţă de urgenţă, trecerea Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS) în coordinarea Ministerului Sănătăţii, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Ioana Muntean, potrivit Agerpres. Preşedintele CNAS va rămâne, însă, ordonator principal de credite.

Astfel, Ministerul Sănătăţii (MS) va primi atribuţii de coordonare a activităţii Casei de Sănătate, instituţie care va rămâne autonomă şi îşi va păstra statutul de ordonator principal de credite.

Ministerul va avea drept de avizare a proiectului bugetului de venituri şi cheltuieli şi a actelor normative iniţiate de CNAS, precum şi a planului de activitate şi statutului acestei instituţii, a declarat ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau.

De asemenea, Casa va transmite trimestrial sau anual rapoarte de activitate ministerului, iar acesta va avea atribuţii de control al licitaţiilor la medicamente.

Pe 17 august, medicul Ritli Ladislau (UDMR) a fost învestit în funcţia de ministru al Sănătăţii. El l-a înlocuit pe Cseke Attila, care a spus că a demisionat deoarece MS nu a primit banii ceruţi la rectificarea bugetară, iar CNAS nu era subordonată ministerului.

×
Subiecte în articol: CNAS Ministerul Sănătății guvern
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close