Antena 3 CNN Actualitate Guvernul a avizat începerea concedierilor în MAI şi amânarea încadrării absolvenţilor

Guvernul a avizat începerea concedierilor în MAI şi amânarea încadrării absolvenţilor

Guvernul a avizat începerea concedierilor în MAI şi amânarea încadrării absolvenţilor
Sursa foto: Foto: Intact Images
16 Iun 2011   •   13:51

Surse: Guvernul a avizat începerea concedierilor în MAI şi amânarea procedurilor de încadrare în unităţile MAI a tinerilor absolvenţi ai şcolilor de poliţie. Sursele citate de Mediafax spun că se va ţine cont şi de unele solicitări ale sindicatelor.

Potrivit aceloraşi surse, ministrul de resort Traian Igaş se va întâlni cu ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, pentru a discuta despre o eventuală redistribuie la consulate a unor angajaţi disponibilizaţi din MAI.

"I-am comunicat ministrului de Interne printr-o scrisoare oficială această disponibilitate. Nu am stabilit încă proporţiile unui astfel de transfer şi reconversie profesională, dar cred că este o idee bună, pentru că, în definitiv, foarte mulţi dintre cei care vor fi disponibilizaţi la MAI au o bogată experienţă de lucru cu publicul şi, în urma unei pregătiri specifice consulare, ar putea să fie eventual redistribuiţi în reţeaua noastră consulară", a spus Baconschi.

Absolvenţii ar urma să fie repartizaţi la unităţile din structura MAI în perioada 28-30 decembrie 2011 şi numiţi în funcţie abia începând cu data de 1 ianuarie 2012. Astfel, absolvenţii se vor prezenta la noile posturi din 3 ianuarie 2012.

Măsurile sunt justificate prin "adâncirea" efectelor crizei economice asupra sistemului bugetar.

Ministrul Traian Igaş a declarat, săptămâna trecută, că 10.000 de angajaţi din MAI vor fi disponibilizaţi în următoarele două luni, inclusiv o mare parte din Aparatul Central.

×
Subiecte în articol: guvern
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close