Antena 3 CNN Actualitate Guvernul anunţă îngheţarea sporurilor şi interzicerea detaşărilor de la privat la stat

Guvernul anunţă îngheţarea sporurilor şi interzicerea detaşărilor de la privat la stat

Ministrul Muncii a propus sistarea detașărilor din sistemul privat în sistemul public.

Guvernul anunţă îngheţarea sporurilor şi interzicerea detaşărilor de la privat la stat
13 Dec 2019   •   22:55

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat că în cadrul şedinţei de Guvern a propus, printre altele, menţinerea sporurilor şi indemnizaţiilor la nivelul anului 2019 în proiectul privind modificarea OUG 114.

"Am prezentat propunerile Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale pentru modificarea OUG 114/2018. (...) Şi propunerile noastre vin în direcţia, pe de-o parte a menţinerii sporurilor la nivelul anului 2019, respectiv a indemnizaţiilor. Am propus, de asemenea, ca indemnizaţia de hrană să fie, de asemenea, menţinută la cuantumul anului 2019, adică să nu crească", a declarat Violeta Alexandru, vineri seară, la finalul şedinţei de Guvern

Ea a adăugat că a propus Cabinetului să analizeze, fiind o primă lectură, "oportunitatea interzicerea cumulului pensiei cu salariul în sistemul public".

Violeta Alexandru a precizat că o altă propunere a fost aceea de a fi "sistate detaşările din sistemul privat în sistemul public, cu excepţia misiunilor diplomatice, respectiv cu excepţia angajaţilor din Departamentul de Comerţ Exterior care au o anumită specificitate".

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close