Antena 3 CNN Actualitate Guvernul împarte 3,4 miliarde euro pe final de mandat

Guvernul împarte 3,4 miliarde euro pe final de mandat

Guvernul împarte 3,4 miliarde euro pe final de mandat
20 Oct 2008   •   02:02

Guvernul Tăriceanu lasă pe ultima sută de metri încheiarea unor contracte de construcţie a circa 160 de kilometri de autostradă şi reabilitarea a peste 1.400 de kilometri de drumuri naţionale.
Documentele ar putea fi semnate cu puţin timp înainte ca actuala conducere a Ministerului Transporturilor să lase frâiele din mână. Conform calculelor, sumele se ridică la circa 3,4 miliarde de euro, scrie Evenimentul Zilei.
Cel mai important proiect este tronsonul de autostradă Comarnic-Braşov, cu o valoare estimată la circa 2,8 miliarde de euro, fiind primul proiect de tip public-privat din România.
Investitorul va fi cunoscut cel mai devreme la jumătatea lui decembrie, potrivit lui Dorin Debucean, directorul general al Companiei de Autostrăzi. Însă, mai multe surse din piaţă anunţă deja câştigător consorţiul format din grecii de la Aktor şi francezii de la Vinci. ?Dacă nu semnăm anul acesta, punem în pericol ceilalţi 1.000 de kilometri care ar trebui construiţi în parteneriat public-privat?, a spus Debucean. Un alt contract care nu a fost încă parafat este cel privind construcţia autostrăzii Arad-Timişoara, proiect în valoare de circa 270 de milioane de euro.
Dacă pentru Arad-Timişoara semnarea contractelor poate fi lasată pentru anul viitor, cele două tronsoane de pe autostrada Cernavodă-Constanţa trebuie să-şi afle constructorii până la sfârşitul acestui an, pentru ca termenul de finalizare să nu fie decalat cu 12 luni.
Antena3.ro

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close