Antena 3 CNN Actualitate Guvernul, neinteresat de criticile europene privind abrogarea recursului compensatoriu

Guvernul, neinteresat de criticile europene privind abrogarea recursului compensatoriu

Guvernul, neinteresat de criticile europene privind abrogarea recursului compensatoriu
Sursa foto: Foto: gov.ro
06 Dec 2019   •   22:29

Comitetul Delegaţiilor Miniştrilor în format Drepturile Omului (CM-DH) din cadrul Consiliului Europei, şi-a exprimat, după discuţia cu ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, dedicată supravegherii executării hotărârilor Curţii Europene a Drepturilor Omului, îngrijorarea cu privire la abrogarea într-un interval scurt de timp a legii recursului compensatoriu.

Prin vocea lui Ionel Dancă, şeful Cancelariei premierului, Guvernul României, condus de Ludovic Orban, precizează că decizia luată pentru aborgarea legii recursului compensatoriu a fost împlinirea unei promisiuni făcută în campania electorală. Deși România riscă să plătească sute de milioane de euro despăgubiri condamnaților, Dancă a precizat, vineri seara, după ședința de Guvern, că ”viața și siguranța cetățenilor este (sic!) mai presus de orice considerente”.

”A fost luat un angajament luat de actualul Guvern înainte de învestire și ne menținem acest angajament. Sunt discuții la Ministerul Justiției cu oficialii CEDO pentru a găsi o abordare în ceea ce privește riscurile de amendare, de sancțiune a României din partea CEDO, astfel încât acestea să fie diminuate. Noi considerăm că în acest moment că viața și siguranța cetățenilor a impus această abrogare, viața și siguranța cetățenilor este (sic!) mai presus de orice considerente. Am decis abrogarea în regim de urgență. Încercăm evitarea aplicării unor sancțiuni pentru condițiile din penitenciare. E un proces care se desfășoară și care va avea un rezultat mult mai bun decât menținerea recursului compensatoriu.”, a spus Ionel Dancă după ședința de guvern.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close