Antena 3 CNN Actualitate Guvernul Orban, tăieri masive în bugetul mai multor ministere

Guvernul Orban, tăieri masive în bugetul mai multor ministere

Guvernul Orban, tăieri masive în bugetul mai multor ministere
28 Noi 2019   •   08:23

Guvernul Orban taie azi în carne vie din bugetele mai multor ministere pentru a acoperi nevoile financiare alea statului, odată cu adopotarea rectificării bugetare. Tăierile sunt necesare pentru a putea plăti cele peste 5 milioane de pensii şi alocaţii în luna decembrie.

Potrivit datelor din proiectul de rectificare, Executivul ia în calcul un deficit bugetar pentru finalul acestui an de 4,3%, adică de peste 28 de miliarde de lei. 
Pentru a putea face faţă plăţilor din ultima lună a anului, Executivul sacrifică bugetele mai multor ministere. 

Guvernul taie cei mai mulţi bani de la Ministerul Educaţiei - 2 miliarde de lei. Locul doi în topul tăiarilor este ocupat de Ministerul Afacerilor Interne care pierde dintr-un foc aproape 1,2 miliarde de lei. Transporturile încheie podiumul ministerelor care pierd bani cu aproape 1,1 miliarde de lei. 
Sume importante se iau şi de la Agricultură - un miliarde de lei, Fonduri Europene - 302 milioane de lei, Secretariatul General al Guvernului -227,5 milioane lei şi Comunicaţii - 110 milioane de lei. 

Cei mai mulţi banii vor merge către Ministerul Muncii, care primeşte aproape 4 miliarde de lei. Sume foarte mari vor ajunge şi la Sănătate - aproape 3 miliarde de lei şi la Ministerul Dezvoltării- 1,7 miliarde de lei. 

Şi bugetele serviciilor de informaţii vor fi suplimentate cu sume consistente. SRI primeşte aproape 21 de milioane de lei, SIE - 3,9 milioane şi SPP 950 de mii de lei. Creşte şi bugetul alocat preşedintelui Klaus Iohannis. Administratia Prezidenţială va avea bugetul mai mare cu 118 mii de lei. 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close