Antena 3 CNN Actualitate Guvernul taie în carne vie sporurile bugetarilor. S-a decis cine vor fi primii afectați

Guvernul taie în carne vie sporurile bugetarilor. S-a decis cine vor fi primii afectați

Guvernul începe să retușeze veniturile bugetarilor. Vizate sunt sporurile, care fie vor dispărea, fie vor fi înghețate. Primii afectați de modificări vor fi angajații din prefecturi care ar urma să piardă aproximativ o treime din venit după tăierea acestor sporuri.

Guvernul taie în carne vie sporurile bugetarilor. S-a decis cine vor fi primii afectați
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    07 Feb 2021   •   11:28

Sporurile vor fi înghețate la nivelul anului 2020 - aceasta este informația pe care Antena 3 a primit-o, pe surse, în momentul de față cu privire la ceea ce intenționează cabinetul Câțu să propună începând de mâine odată cu proiecția bugetară pe anul în curs.

De altfel, premierul Cîțu a spus ieri că urmează ca unele sporuri să dispară în totalitate. De exemplu, sporul pentru arhivă și cel pentru gestionarea pandemiei ar urma să fie eliminate. Cert este că acum pe aceste sporuri se bazează o mare parte din veniturile pe care le au angajații din sectorul public.

Mai multe detalii, de la Maria Toader:

Premierul Florin Cîțu a anunțat zilele trecute că bugetul pe anul 2021 va fi prezentat săptămâna viitoare. Șeful Guvernului spune că întârzierile au apărut deoarece nu este un buget simplu, acesta având rolul de a repara anomaliile din ultimii patru ani.

Prim-ministrul Florin Cîțu susține că încă se lucrează la bugetul pe anul 2021. Premierul a declarat la finalul ședinței de miercuri a Guvernului că este un buget care repară anomaliile din trecut și a oferit exemplul cheltuielilor cu salariile care în ultimii patru ani s-au dublat.

„Nu este un buget simplu, este un buget care se uită pe teren la perioada 2021-2022, care începe să repare anomalii introduse în legislația din România în ultimii patru ani. Vă dau un exemplu, cheltuielile cu salariile s-au dublat în perioada 2016-2020 (...) Nu cred că s-au dublat veniturile în ultimii patru ani de zile, economia nu a avut o dinamică dublă în ultimii patru ani de zile, dar cheltuielile de personal s-au dublat. Trendul este să reașezăm structura economiei, să continuăm să investim, este un buget care are o sumă pentru investiții mai mare decât anul trecut, anul trecut a fost o sumă de record”, a declarat premierul Cîțu.

 

×
Parteneri
Un medic ATI de la Institutul "C.C Iliescu" şi-a pus capăt zilelor
x close