Antena 3 CNN Actualitate Guvernul va aproba ordonanța de urgență privind legile justiției. Anunțul făcut de premierul Dănicilă

Guvernul va aproba ordonanța de urgență privind legile justiției. Anunțul făcut de premierul Dănicilă

Guvernul va aproba ordonanța de urgență privind legile justiției. Anunțul făcut de premierul Dănicilă
15 Oct 2018   •   09:24

Guvernul va aproba o ordonanţă de urgenţă care va pune în acord legile justiţiei cu recomandările Comisiei de la Veneţia, a anunţat, luni, premierul Viorica Dăncilă.

"Cele trei legi ale justiţiei au fost modificate de Parlament, iar aceste modificări au fost validate de Curtea Constituţională şi asigură o mai bună funcţionare a sistemului de justiţie în interesul cetăţenilor. Ceea ce adoptăm astăzi este o armonizare a prevederilor legilor, astfel încât să răspundă cât mai bine situaţiilor întâlnite în practică pentru buna desfăşurare a actului de justiţie. Justiţia din România trebuie să fie garanţia respectării şi apărării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale românilor, iar abuzurile şi imixtiunile în înfăptuirea actului de justiţie nu sunt şi nu vor fi tolerate", a precizat Dăncilă.

Executivul a făcut publică luni dimineaţă ordinea de zi a şedinţei, pe care nu se regăsea OUG.

Textul OUG a fost criticat de Ministerul Public, care, printr-un comunicat transmis duminică seară, a atras atenţia asupra pericolului încălcării ordinii constituţionale prin adoptarea unora dintre modificările propuse.

Şi liderul senatorilor PSD Şerban Nicolae s-a declarat foarte nemulţumit de proiectul de OUG, apreciind că documentul apărut în spaţiul public este "ceva foarte bizar" şi că Toader ar trebui să explice parlamentarilor unde au greşit, ce anume ar fi inaplicabil şi de ce este nevoie de o ordonanţă de urgenţă.

Ministrul Justiţiei s-a aflat duminică seară la sediul PSD pentru discuţii cu liderii coaliţiei de guvernământ pe tema textului ordonanţei.

Pe ordinea de zi iniţială a şedinţei de luni se afla un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici precum şi pentru stabilirea unor măsuri pentru evaluarea funcţionarilor publici în anul 2018 şi mai multe proiecte de hotărâre.

×
Subiecte în articol: Dancila guvern ordonanta
Parteneri
Aterizare de urgență pe Aeroportul Otopeni! Un pilot a leșinat!
x close