Antena 3 CNN Actualitate Guvernul va continua să cumpere morfină, deşi furnizorul privat a distribuit deja substanţa în farmacii

Guvernul va continua să cumpere morfină, deşi furnizorul privat a distribuit deja substanţa în farmacii

Guvernul va continua să cumpere morfină, deşi furnizorul privat a distribuit deja substanţa în farmacii
Sursa foto: Foto: nursinglink.monster.com
28 Feb 2012   •   17:33

Guvernul va cumpăra morfină din cei 750.000 de lei alocaţi în acest sens, chiar dacă de vineri există deja această substanţă. Executivul va face chiar un stoc de morfină, pentru a nu se mai ajunge în situaţia ca bolnavii să sufere din lipsa acesteia.

Într-un briefing de presă, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu a fost întrebat de jurnalişti de ce mai cumpără Guvernul morfina cu acţiune rapidă, dacă încă de vineri compania Mundipharm a efectuat deja un transport în România.
   
"Firma de care vorbiţi, în momentul în care s-a luat această decizie, nu şi-a luat niciun angajament legat de acest transport. Era în curs acest transport, ştiam despre acest transport, dar Guvernul nu avea nicio garanţie că urma să ajungă. Achiziţia se face, evident", a spus Suciu.
   
El a arătat că astfel autorităţile vor constitui o rezervă cu substanţa problematică, pentru a evita situaţiile în care bolnavii să rămână fără medicament.
   
"E o procedură declanşată, care ţine şi este în interesul pacienţilor şi nu vrem să mai ajungem niciodată în această situaţie. Vom avea propria rezervă de substanţă care a fost problematică şi nu mai depindem de capacitatea unei firme de a-şi controla transportul şi de a asigura transportul la timp", a explicat Dan Suciu.
   
Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate gestionează această achiziţie.
   
Joia trecută, într-o şedinţă extraordinară, Guvernul a alocat, din Fondul de rezervă, 750.000 lei pentru cumpărarea de urgenţă a medicamentelor morfinice necesare tratamentului bolnavilor de cancer.





×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close