Antena 3 Actualitate Halucinant! Pacienți de la Spitalul TBC Bisericani, duși la votare cu microbuzul şcolar. Primar: „Nu va muri nimeni!”

Halucinant! Pacienți de la Spitalul TBC Bisericani, duși la votare cu microbuzul şcolar. Primar: „Nu va muri nimeni!”

26 Noi 2019   •   12:29
Halucinant! Pacienți de la Spitalul TBC Bisericani, duși la votare cu microbuzul şcolar. Primar: „Nu va muri nimeni!”

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Neamţ a declanşat o anchetă la Spitalul TBC din localitatea Bisericani după ce mai mulţi pacienţi au fost transportaţi duminică la o secţie de votare cu un microbuz şcolar.

Purtătorul de cuvânt al DSP Neamţ, dr Mirela Grădinaru, a declarat că potrivit primelor informaţii ar fi vorba de 10 pacienţi despre care medicii spitalului spun că nu ar fi bolnavi de TBC.

"Înţeleg că ar fi vorba de 10 pacienţi. Nu au procedat corect, trebuia organizată urna mobilă. Pacienţii au voie să plece din spital doar la externare sau investigaţii, deplasare care se face cu o Salvare. Medicii curanţi au precizat că aceşti pacienţi nu erau cu TBC, nu erau contagioşi, ci erau aproape de externare unii dintre ei. La prima vedere nu există un risc contagios dar trebuie să vedem foile de observaţie pentru a emite un punct de vedere oficial", a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Neamţ, dr Mirela Grădinaru.

Conducerea DSP Neamţ a solicitat de la Spitalul TBC din Bisericani foile de observaţie ale pacienţilor care au fost transportaţi la vot, pentru a stabili dacă a existat un risc contagios.

Reprezentanţii unităţii medicale au precizat că în primul tur a fost solicitată urna mobilă pentru pacienţii care au vrut să voteze, dar în turul al doilea nu au mai făcut această cerere. Duminică, mai mulţi pacienţi şi-au exprimat intenţia să voteze şi au fost transportaţi la secţia de vot cu microbuzul şcolar.

Primarul susține că nu este nicio problemă: „Nu va muri nimeni!”

Primarul localității Alexandru cel Bun, Ion Rotaru, susține că s-a creat o falsă problemă, pentru că microbuzul este, oricum, igienizat și sterilizat constant, iar de data aceasta, având în vedere transportul ”special” operațiunea s-a repetat la câteva ore distanță. În plus, copiii locuiesc la blocurile din incinta sanatoriului și trec zilnic prin curtea spitalului, iar părinții lor lucrează acolo, scrie mesagerulneamt.ro.

Să nu-mi spună mie cineva că oamenii ăia se dezinfectează și își pun hainele la fiert în fiecare zi când vin acasă, că nu cred așa ceva. Și uite că n-a murit nimeni. Și nici nu va muri. Dacă nu le găseam un mijloc de transport să se ducă la vot aș fi fost acuzat că le-am obstrucționat dreptul de a-și exprima opțiunea. Dar așa sunt unii, care se pricep doar la comentat. Dacă nu faci, de ce nu ai făcut și dacă faci, de ce ai făcut. Nicicum nu e bine”.

.

Foto: mesagerulneamt.ro

Sursă: Agerpres
×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close