Antena 3 CNN Actualitate Harta României ar putea să arate diferit până în 2025. Scenariul care îi dă fiori lui Putin

Harta României ar putea să arate diferit până în 2025. Scenariul care îi dă fiori lui Putin

Harta României ar putea să arate diferit până în 2025. Scenariul care îi dă fiori lui Putin
17 Sep 2018   •   16:28

Americanii de la Stratfor au realizat, în urmă cu ceva timp, o amplă analiză care trece în prim plan toate situaţiile conflictuale, toate schimbările geopolitice şi geostrategice care ar putea avea loc în viitorul apropiat în lume.

Deşi Vladimir Putin ţine morţiş să îşi dezvolte influenţa şi să răstoarne ordinea mondială, americanii spun că situaţia Rusiei, în următorul deceniu, nu va fi deloc după placul lui Putin.

Analiştii agenţiei Stratfor se aşteaptă ca ”autoritatea Moscovei să slăbească substanţial, ceea ce va duce la o fragmentare formală şi informală a Rusiei, Securitatea arsenalului nuclear rus va deveni principala îngrijorare, pe măsură ce acest proces se va accelera la sfârşitul deceniului ce urmează”.

Din păcate, economia Rusiei va fi şubrezită din cauza dorinţei de a pune mâna pe putere. Experţii americani spun că se va repeta situaţia din anii '90, când ţara a fost pur şi simplu fragmentată din cauza incapacităţii de a susţine infrastructura întregului stat.

”În vestul Rusiei, Polonia, Ungaria şi România vor încerca să recupereze regiuni pierdute (în cazul României este amintită unirea cu Basarabia) în favoarea ruşilor în diverse momente. Vor acţiona astfel încât să atragă Belarus şi Ucraina în această direcţie.

În sud, capacitatea ruşilor de a controla Caucazul de Nord se va evapora, iar Asia Centrală va intra într-o perioadă de instabilitate. În nord-vest, regiunea Karelia va căuta să se alăture Finlandei, iar în estul îndepărtat, regiunile de coastă mai apropiate de China, Japonia şi Statele Unite decât de Moscova vor începe să se comporte independent.

Celelalte regiuni din afara Moscovei nu vor căuta neapărat autonomia, însă vor fi puse în situaţia de a fi autonome. Nu va exista o rebeliune împotriva Moscovei, ci slăbirea capacităţii Moscovei de a sprijini şi controla Federaţia Rusă va creea un adevărat vid. Ce va continua să existe în acest vid vor fi fragmentele Federaţiei Ruse”

×
Parteneri
Mașinile care nu mai au acces în centrul Capitalei
x close