Antena 3 CNN Actualitate Harta zgomotului din București. Care sunt zonele cele mai gălăgioase. "Aveam impresia că sunt în iad. Simțeam că-mi ajunge, gata, nu mai suport viața asta"

Harta zgomotului din București. Care sunt zonele cele mai gălăgioase. "Aveam impresia că sunt în iad. Simțeam că-mi ajunge, gata, nu mai suport viața asta"

Harta zgomotului din București. Care sunt zonele cele mai gălăgioase. "Aveam impresia că sunt în iad. Simțeam că-mi ajunge, gata, nu mai suport viața asta"
16 Apr 2019   •   11:56

"Aveam impresia că sunt în iad. Simțeam că-mi ajunge, gata, nu mai suport viața asta", așa își amintește Iulian Dumitrescu, tatăl unui copil de un an din București, una dintre nopțile lui nedormite, relatează PressOne.

A ieșit pe balcon − "eu sunt destul de impulsiv, mă aprind repede, mă descarc repede", se scuză el − și s-a uitat în jos.

O mașină încerca să traverseze linia de tramvai. Tramvaiul voia și el să înainteze, dar nu avea cum.

Furios, vatmanul "a ținut apăsat vreo 35-45 de secunde butonul ăla de claxon".

"Oprește dracu' claxonul ăla!", a strigat Dumitrescu.

Dar probabil că, în afară de soția lui − Iona, nu l-a mai auzit nimeni: fiindcă locuiesc pe una dintre cele mai zgomotoase străzi din București, șoseaua Ștefan cel Mare − locul în care chinurile iadului sunt decibelii.

Pe strada lui, zgomotul depășește cu 36%, în medie, limita fixată în 2014 printr-un Ordin al Ministerului Sănătății care se referă la "normele de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației".

Sunt 75 de decibeli (dB), conform hărții strategice de zgomot a Primăriei, cu 20 mai mult decât cei 55 dB permiși prin lege; asta în condițiile în care la fiecare trei decibeli se dublează volumul, conform specialiștilor în poluare fonică.

Mai multe, pe PressOne.

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close