Antena 3 CNN Actualitate Hexi Pharma: Produsele folosite în blocul operator nu au fost niciodată contestate

Hexi Pharma: Produsele folosite în blocul operator nu au fost niciodată contestate

Hexi Pharma: Produsele folosite în blocul operator nu au fost niciodată contestate
Sursa foto: Foto: pixabay.com
07 Mai 2016   •   15:46

Produsele Hexi Pharma folosite în blocul operator nu au fost niciodată contestate, nu au fost diluate, iar ele sunt folosite doar într-o etapă de pre-dezinfectare, a declarat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al companiei, Loredana Albu.

"Este vorba de produse foarte concentrate, care se diluează 1 la 400 de litri şi care se folosesc în general pentru suprafeţe mari. Atunci când sunt folosite pentru instrumentar sau pentru blocul operator, sunt folosite într-o etapă de pre-dezinfectare, adică după produsele Hexi vin încă două etape de dezinfectare şi sterilizare", a precizat ea, potrivit Agerpres.

Loredana Albu a subliniat că produsele folosite în blocul operator nu au fost diluate şi şi-a exprimat convingerea că "până la sfârşitul acestui scandal" va reieşi că produsele Hexi Pharma "probabil sunt cele mai bune produse din piaţă".

"Din punctul nostru de vedere, pacienţii au fost în siguranţă. Sunt produse testate. Mai ales cele folosite în blocul operator nu au fost niciodată contestate", a adăugat ea.

În contextul în care procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au efectuat, sâmbătă, percheziţii la sediul şi punctele de lucru ale Hexi Pharma, Loredana Albu şi-a exprimat mulţumirea că aceste percheziţii au loc "în sfârşit".

"Gândiţi-vă că sunt 50 de angajaţi în fabrica din spatele meu şi 450 de angajaţi în tot grupul Hexi care stau de două săptămâni într-o mare incertitudine. Noi am sigiliat loturile, toate, aşa cum s-au lucrat, încă de la începutul scandalului, şi le mulţumim că au venit. Asta vrem şi noi, să fie o piaţă bine reglementată, cu reguli foarte stricte, astfel încât să ştim ce e de făcut de acum încolo, ca să evităm aşa ceva. (...) Nu ştiu dacă e târziu sau devreme, noi am aşteptat încă din prima zi. (...) Credem că au acţionat atunci când le-a venit rândul şi atunci când au crezut ei. Noi am acţionat imediat ce am aflat că e posibil să fie o problemă şi încă de atunci am aşteptat să vină şi să ia probe", a spus ea.

Loredana Albu a menţionat că firma a trimis probe pentru cele două produse care au fost acuzate.

"Am luat şi noi probe, îi rugăm să ia şi ei, astfel încât să ne asigurăm că nu e nicio problemă. Noi sperăm să nu fi fost aşa, dar din moment ce am oprit producţia imediat, am luat în calcul varianta că s-ar fi putut întâmpla", a declarat ea.

Întrebată de ce managerul companiei nu a răspuns întrebărilor, Loredana Albu a atras atenţia asupra faptului că nici cei din conducerea fabricii, nici angajaţii "nu au avut niciodată contact cu presa".

"Aşa reacţionează ei. Trebuie să luăm în calcul faptul că sunt oameni care nu reacţionează bine atunci când văd o cameră de luat vederi, nu neapărat pentru faptul că ar avea ceva de ascuns, ci pentru că pur şi simplu au trac", a precizat ea.

×
Subiecte în articol: Hexi Pharma patronul Hexi Pharma
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close