Antena 3 CNN Actualitate Doi copii din Bucureşti fac şcoala ACASĂ. Mama: "Profesorii sunt tot mai slab pregătiţi"

Doi copii din Bucureşti fac şcoala ACASĂ. Mama: "Profesorii sunt tot mai slab pregătiţi"

Doi copii din Bucureşti fac şcoala ACASĂ. Mama: "Profesorii sunt tot mai slab pregătiţi"
17 Oct 2015   •   22:39

Doi copii din Bucureşti fac şcoala acasă, din cauza problemelor din învăţământ. Bogdan (13 ani) şi Julia (11 ani), din Bucureşti, au trecut prin mai multe sisteme educaţionale europene, dar, odată întorşi acasă, nu au mai mers nicio zi la şcoală. Irène, mama lor, profesoară de engleză la un afterschool, s-a decis să îi educe singură, acasă. Julia studiază spaniola, iar Bogdan – greaca şi limbajul de programare Java Script, scrie Adevărul.

După o perioadă în care au locuit în mai multe ţări, Irène şi copiii ei s-au reîntors în Bucureşti. Acasă au găsit, însă, un sistem de învăţământ plin de probleme, care nu a ţinut pasul cu timpul. Aşa că, de aproape trei ani,cei doi copii sunt educaţi la domiciliu. Mama lor spune că homeschooling-ul are nenumărate beneficii şi le oferă copiilor posibilitatea de a avea o perspectivă mai largă asupra vieţii.

„În primul rând, copiii mei sunt fericiţi, nu sunt presaţi de tot felul de termene-limită, examene, teste. Nu sunt obligaţi să înveţe pe bandă rulantă tot felul de lucruri care, să fim sinceri, nu le vor folosi vreodată. Părinţii care fac homeschooling au o perspectivă mai largă asupra vieţii. Mediul de la şcoală, şicanările dintre elevi, profesorii tot mai slab pregătiţi m-au convins să îi educ acasă“, spune mama.

Atunci când nu au lecţii, Julia şi Bogdan frecventează, alături de mama lor, cursurile de dans irlandez Steysha, şcoală recunoscută la nivel internaţional. Anul trecut au participat împreună la un concurs de dans în Bratislava, de unde s-au întors cu cinci medalii. Iar şirul activităţilor fascinante nu se opreşte aici. Bogdan a jucat în filmul „Vizitatorul“, un thriller românesc în regia lui Jamil Hendi, iar anul viitor producţia va merge la festivaluri din afara ţării.





×
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close