Antena 3 CNN Actualitate Homosexualii pot lucra în bisericile din România

Homosexualii pot lucra în bisericile din România

Homosexualii pot lucra în bisericile din România
20 Iul 2007   •   21:20

Reprezentanţii Consiliului pentru Combaterea Discriminării (CNCD) susţin că toţi clericii cu ?rang? inferior preoţilor pot profesa în biserică, indiferent de orientarea lor sexuală. ?Pot profesa în biserică diaconii şi cantorii, adică toţi până la preoţi?, a declarat Monica Vasile, membru al Colegiului director al CNCD.

În cadrul unui seminar privind drepturile omului şi a etnicilor rromi, desfăşurat săptămâna trecută la Predeal, Monica Vasile a dat şi un exemplu real. ?Un preot a găsit la rubrica de matrimoniale un anunţ prin care cineva se oferea să întreţină relaţii sexuale cu persoane de acelaşi sex. El a recunoscut numărul de telefon publicat ca fiind al cantorului cu care lucra în biserică. A cerut concedierea acestuia, deşi cantorul nu a recunoscut că este homosexual. Cantorul a trimis o plângere către Consiliul pentru Combaterea Discriminării, iar în urma anchetei desfăşurate la faţa locului am constatat că acel cantor avea dreptate. El a fost repus pe funcţie, chiar dacă preotul nu a fost de acord cu asta?, a declarat Monica Vasile.

Vasile Moşoiu, profesor universitar la Facultatea de Teologie din Sibiu nu este deloc încântat de poziţia CNCD. ?Eu nu am auzit de aşa ceva până acum. Nu este în regulă. Homosexualitatea este văzută ca un păcat. Faptele lor vin în contradicţie cu canoanele bisericeşti. Referindu-ne la un caz concret, un cantor nu poate sluji fără acordul Bisericii, a Episcopului. Dreptul comun nu poate interveni în legile bisericeşti?, a spus Vasile Moşoiu.

Amos News

×
Parteneri
Pensionarii români pot primi o parte din bani pe cardul de energie
x close