Antena 3 Actualitate Organizația Patronală HORA cere ca restaurantele sa nu se mai închidă când rata de infectare ajunge la 3

Organizația Patronală HORA cere ca restaurantele sa nu se mai închidă când rata de infectare ajunge la 3

04 Mar 2021   •   09:20
Organizația Patronală HORA cere ca restaurantele sa nu se mai închidă când rata de infectare ajunge la 3 Hepta

Organizația Patronală HORA, autoritatea reprezentativă a industriei ospitalității românești, cere ca restaurantele sa nu se mai închidă când rata de infectare ajunge la 3.

Reprezentanții celor peste 40.000 de companii din industria ospitalității propun trei măsuri care ar putea înlocui criteriul ratei de infectare și ar asigura siguranța clienților:
1. Prezentarea unui certificat de vaccinare
2. Testare PCR sau test rapid cu 48 de h înainte de a participa la un eveniment sau o masă a la carte
3. Testare rapidă la intrarea în incinte.

Pornind de la premisa că siguranța și viața celor din jur primează, întreaga industrie a ospitalității va pune mereu sănătatea atât a clienților, cât și a echipei pe primul loc, promite HORA.

Organizația Patronală speră că astfel se va evita declinul evident al industriei ospitalității din România, a cărei cifră de afaceri a scăzut cu aproximativ 70% față de anul 2019, ajungându-se la suspendarea activității în cazul a peste 50% dintre operatori.

Cu un sprijin adecvat, turismul și ospitalitatea pot fi unul dintre cele mai eficiente motoare pentru a asigura o dezvoltare durabilă în 2021 și nu numai. Sectorul susține ocuparea forței de muncă în toate domeniile, contribuie la incluziune socială, bunăstare și generează venituri necesare pentru a păstra identitatea comunității și patrimoniul cultural, se mai arată în comunicatul HORA.

Vezi aici integral manifestul industriei HORECA

Cîțu respinge propunerea HORA de schimbare a pragului de infectare 

Premierul Florin Cîţu a refuzat propunerea industriei HoReCa de schimbare a pragului privind infectările cu coronavirus în Capitală pentru a permite desfăşurarea unor activităţi economice.

"Nu iau în calcul aşa ceva. În acest moment, şi am spus atunci când am relaxat condiţiile, am spus foarte clar că depinde doar de noi să rămânem cu numărul de persoane infectate scăzut, sub 3 la mie. " - a declarat premierul, miercuri, într-o conferinţă de presă, la finalul şedinţei de Guvern.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close