Antena 3 CNN Actualitate Imagini scandaloase la morga spitalului din Horezu. Morţii sunt lăsaţi pe jos, în sicrie sau pe mese

Imagini scandaloase la morga spitalului din Horezu. Morţii sunt lăsaţi pe jos, în sicrie sau pe mese

Persoanele care mor la spitalul suport Covid din Horezu sunt ținute în mizerie, pe jos sau pe mese.

Imagini scandaloase la morga spitalului din Horezu. Morţii sunt lăsaţi pe jos, în sicrie sau pe mese
Sursa foto: Hepta
de Silvia Țigănilă    |    05 Dec 2020   •   20:00

Rudele celor decedați intră la morgă și își ridică morții fără a fi însoțite de angajații unității medicale. Reprezentanții spitalului spun că mizeria a fost făcută de rude.

Rudele se ghidează după capacele sicrielor pentru a-şi lua morţii acasă

Conducerea spitalului spune că ceea ce s-a întâmplat vineri reprezintă o excepție deoarece în morgă au ajuns patru decedaţi în 24 de ore.

La morgă nu este niciun angajat, iar rudele sunt îndrumate de portar şi ajutate să identifice cadavrele, scrie Mediafax.

Tot portarul este cel care distribuie echipamentele de protecţie pe care rudele trebuie să le poarte când intră în morgă.

”Fiecare își ia mortul pe care îl vrea”

Nimeni nu e în această morgă. Lipsă personal, nu e nimeni aici. Ce să fac, să scriu în caietul asta? Nici nu știu ce să fac. Să scriu că am luat decedatul, că nu l-am luat? Cine scrie în caietul asta? Cum e posibil așa ceva. (...) Fiecare își ia mortul pe care îl vrea”, spune o femeie care a venit să ridice trupul unei rude decedate de COVID-19.

Coronavirus în România, 5 decembrie 2020. Un nou record de pacienţi care luptă pentru viaţă la ATI

Coronavirus în România, 5 decembrie 2020. Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a publicat ultimul bilanţ al pandemiei de coronavirus în România, iar în ultimele 24 de ore a fost înregistrat un nou record de pacienţi care luptă pentru viaţă la ATI.

Până sâmbătă, 5 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 508.345 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 399.207 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 8.072 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.667 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până astăzi, 12.186 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Citiți și: Şeful campaniei de vaccinare COVID: România a luat ser pentru aproape 11 milioane de persoane

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Horezu COVID-19 coronavirus
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close