Antena 3 CNN Actualitate Horia Brenciu s-a alăturat campaniei "Un pian pentru Lipatti"

Horia Brenciu s-a alăturat campaniei "Un pian pentru Lipatti"

Horia Brenciu s-a alăturat campaniei "Un pian pentru Lipatti"
Sursa foto: Foto: Agerpres
28 Mai 2015   •   08:53

Printre zeci de concerte cu sala plină, Horia Brenciu şi-a făcut timp şi pentru şcoală. A vrut să vadă în ce condiţii studiază copiii talentaţi din România. S-a convins după primele note ale pianului dezacordat. Horia Brenciu ştie că nu poţi avea succes fără instrumente performante. Aşa că s-a alăturat şi el campaniei "Un pian pentru Lipatti", sprijinită de Fundaţia Mereu Aproape.

Horia Brenciu a început la Braşov. Vocea şi stilul său l-au transformat într-o vedetă. De ani buni, ţine capul afişelor, în sălile de concerte, dar şi în locuri improvizate. Alături de elevii de la "Dinu Lipatti", a făcut show pe loc.

Brenciu face spectacol cu percuţia, însă pianul rămâne instrumentul său preferat. Aşa sunt şi instrumentele de la Lipatti. Prea vechi pentru a mai fi folosite. Dorinţa cea mare a lui Brenciu este ca elevii talentaţi ai Colegiului "Dinu Lipatti" să cânte pe un pian nou, performant, nu pe unul vechi de 100 de ani.

După atâţia ani în lumea muzicii, ştie că doar perfecţiunea te aduce în lumina reflectoarelor. Horia Brenciu nu este singura vedetă care s-a alăturat campaniei "Un pian pentru Lipatti". Elevii colegiului de artă sunt sprijiniţi de Fundaţia Mereu Aproape, ARC România.

Contul Campaniei „Un pian pentru Lipatti":
Cont LEI: IBAN RO02BTRLRONCRT0295126001
SWIFT: BTRLRO22, BANCA TRANSILVANIA, AGENŢIA BĂNEASA

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close