Antena 3 CNN Actualitate Hoț român ucis în Spania de bătrânul pe care încerca să-l tâlhărească în propria casă

Hoț român ucis în Spania de bătrânul pe care încerca să-l tâlhărească în propria casă

Un român de 35 de ani, din Spania, cu multe antecedente la activ, a murit pe loc după ce a fost împușcat de bătrânul pe care încerca să-l jefuiască în propria casă. Spaniolul, proprietar al unui magazin de papetărie din Ciudad Real, s-a trezit în miez de noapte după ce a auzit zgomote.

Hoț român ucis în Spania de bătrânul pe care încerca să-l tâlhărească în propria casă
Sursa foto: stiridiaspora.ro
de Gabriel Dano    |    12 Aug 2021   •   16:57

A făcut câțiva pași și a sesizat prezența cuiva în întunericul casei sale, așa că a tras trei focuri cu pușca de vânătoare pe care o avea. În urma împușcăturilor, intrusul a murit pe loc. Bătrânul a sunat la Poliție și a povestit ce s-a întâmplat.

Ulterior, a fost arestat și plasat în arest preventiv, fără cauțiune, prin ordinul judecătorului Tribunalului de primă instanță și de anchetă preliminară din Ciudad Real. Acum, cercetările continuă în timp ce judecătorul îl acuză provizoriu de infracțiunea de omor consumat, potrivit unor surse din cadrul Înaltei Curți de Justiție din Castilla-La Mancha (TSJCM), scrie stiridiaspora.ro.

Poliția și Garda Civilă îl cunoșteau bine pe tânărul român decedat și au confirmat că acesta avea numeroase condamnări anterioare pentru agresiuni similare. Avea 35 de ani și în aceeași noapte încercase deja să intre prin efracție și în alte case.

Hoțul ar fi intrat anterior într-o altă fermă deținută de unul dintre frații proprietarului casei, dar aceste fapte nu au fost încă confirmate, potrivit presei spaniole.

Bătrânul reținut acum pentru omor are numeroși susținători, care cer achitarea sa, considerând că omul a fost în legitimă apărare „Tot sprijinul nostru pentru acest om nevinovat care a intrat în închisoare pentru că s-a apărat în propria sa casă. Avem nevoie de legi care să protejeze oamenii buni și nu criminalul. Dreptul la apărare legitimă trebuie să prevaleze. Cerem eliberarea sa rapidă" , spun susținătorii. Familia românului decedat cere "dreptate".

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close