Antena 3 CNN Actualitate Hoţii au ajuns să fure şi contragreutăţile de la lifturi (VIDEO)

Hoţii au ajuns să fure şi contragreutăţile de la lifturi (VIDEO)

Hoţii au ajuns să fure şi contragreutăţile de la lifturi (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Observator
08 Oct 2010   •   21:10

Hoţii nu mai au limite! Au ajuns să fure până şi contragreutăţile de la lifturi şi se pot transforma, în câteva clipe din pungaşi în criminali. Pentru că aşa îi numim pe cei care, pentru câteva sute de lei pe care îi obţin pentru asa ceva, pun în pericol viaţa oamenilor care folosesc liftul.

Aşa procedează toţi hoţii care fură contragreutăţile lifturilor. Intră cu uşurinţă în orice bloc pentru că se găseşte întotdeauna cineva care să le deschidă uşa. 

Acţionează în gaşcă pentru că plăcile de fontă care echilibrează liftul sunt foarte grele. Numai una cântăreşte aproape 50 de kg. Şi asta le face şi foarte valoroase.

Şi tot de două ori le-a şi înlocuit. Ultima dată le-a sudat. Aşa au procedat mai toţi administratorii de bloc din cartierul Berceni, unde aproape nici un lift de la blocurile vechi nu a scăpat de hoţi. O pagubă destul de mare, dacă numai o contragreutate costă 400 de lei, iar un lift este echilibrat de 10 bucăţi. Un lift fără contragreutăţi înseamnă pericol pentru oricine se urcă în el.

Sau se pot prăbuşi în puţul liftului, în timp ce hoţii îşi vând prada la centrele de colectare de fier vechi. O bucată de fontă este vândută la mâna a doua cu 200 sau cu 250 de lei.

Alţii s-au făcut că nu ştiu ce au în curte.

Poliţiştii încearcă să-i determine pe locatari să fie prevăzători şi să nu mai deschidă uşa blocului oricui.



Observator

×
Subiecte în articol: lift hoti
Parteneri
Alimentul redevenit în vogă pentru tânăra generație
x close