Antena 3 CNN Actualitate I-a spus profesorului că ar face orice să promoveze examenul. Ce i-a cerut acesta

I-a spus profesorului că ar face orice să promoveze examenul. Ce i-a cerut acesta

I-a spus profesorului că ar face orice să promoveze examenul. Ce i-a cerut acesta
21 Feb 2018   •   19:20

O studentă a povestit prin ce a trecut cu un profesor al cărui examen nu reușea să îl promoveze.

Scandalul în urma căruia conferențiarul Constantin Petrovici de la Universitatea „Al. I. Cuza” a fost trimis în judecaă  pentru trafic de influență, folosirea abuzivă a funcției în scop sexual și fals intellectual a avut marți un nou termen de judecata la Curtea de Apel Iași, acolo unde procurorii cer altă decizie, nu cea dată de judecatorii de la Tribunalul Iasicare l-au peprofesor de toate acuzațiile.

Tânara care l-a acuzat are 23 ani și în anul 2015 a sustinut examenul la disciplina predata de Petrovici, însa a picat. Ulterior, în sesiunea de restante din vara anului 2016 a sustinut din nou examenul si a luat nota trei. Pentru ca era în an terminal si nu putea intra în licenta din cauza acestui examen picat, l-a contactat prin e-mail si l-a întrebat daca mai poate face ceva pentru a promova examenul.

„Domnul profesor mi-a raspuns la mail si mi-a spus ca nu mai are ce face pentru ca a trecut nota în catalog. Atunci, eu, pentru ca doream neaparat sa intru în licenta i-am mai scris un e-mail prin care l-am rugat sa-mi mai acorde o sansa deoarece doresc sa sustin examenul de licenta. La finalul mailului respectiv am precizat ca as face orice pentru a promova examenul”, a declarat, conform BZI, tânara.

„Eu i-am spus ca a înteles gresit mesajul meu, domnul profesor si-a dat seama de greseala facuta si atunci, mi-a spus ca nu ma va promova si ca va trebui sa sustin din nou examenul în februarie, în restanta. Ne-am despartit atunci si eu m-am dus la camin. I-am trimis un nou email prin care i-am precizat ca a înteles gresit mesajul de mai devreme prin care îi spuneam ca as face orice pentru a promova examenul, i-am precizat ca am intentionat sa spun ca as face orice tine de disciplina Didactica activitatilor matematice pentru învatamântul prescolar si primar si nu în sensul de a accepta sa întretin relatii sexuale cu el”, a marturisit studenta.

„Am povestit totul parintilor mei, iar acestia mi-au recomandat sa anunt Politia. Urmatoarele întâlniri pe care le-am avut cu profesorul au fost monitorizate. Astfel, pe data de 17.06.2016 am luat legatura din nou cu domnul profesor si mi-a cerut sa vin acasa la el, în jurul orei 12:00. Ne-am întâlnit în fata imobilului unde locuieste. M-a întrebat de ce nu am urcat la el în casa si i-am raspuns ca îmi era frica deoarece nu as fi vrut sa-i creez probleme, având în vedere ca înauntru putea fi sotia lui. Mi-a reprosat ca am întârziat si mi-a spus ca puteam sa urc sa fac un dus la el. I-am spus ca mi-ar fi fost jena de sotia lui, iar el mi-a raspuns ca era cu atât mai bine daca era si sotia acasa”, a relatat tânara.

„Mi-a spus apoi si ca puteam sa urc la el fara probleme pentru ca nu mai este casatorit. I-am spus ca nu am stiut acest lucru, iar el m-a asigurat ca daca întrebam, îmi raspundea. Mi-a spus sa ma linistesc, chiar daca este singur acasa nu va sari pe mine, ca nu ma va viola si ca astfel de lucruri trebuie sa se desfasoare de comun acord. Mi-a spus ca nu vrea sa ma forteze sa fac nimic, dar ca a fost intrigat de mesajul meu initial prin care am spus ca as face orice”, a mai povestit tânara.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close