Antena 3 CNN Actualitate Iarna face ravagii: Trei oameni au murit din cauza frigului şi alte sute au ajuns la spital cu fracturi

Iarna face ravagii: Trei oameni au murit din cauza frigului şi alte sute au ajuns la spital cu fracturi

Iarna face ravagii: Trei oameni au murit din cauza frigului şi alte sute au ajuns la spital cu fracturi
Sursa foto: Foto: Mediafax
28 Ian 2011   •   20:07

Vremea rea face ravagii. Trei oameni au murit in ultimele 24 de ore din cauza frigului şi alte câteva sute au ajuns la spitalele din toată ţara cu mâinile şi picioarele rupte. Aproape că nu există trotuar sau stradă fără zăpadă şi gheaţă. Troienele strânse pe marginea drumurilor fac imposibilă viaţa şoferilor care încearcă să parcheze, iar pietonii se transformă chiar în alpinişti.

Am scăpat de ninsori, dar nu şi de probleme. Noaptea trecută temperaturile au scăzut sub -20 grade Celsius în unele zone ale ţării. Trei oameni ai străzii au murit din cauza frigului. Doi în Moldova şi unul în Banat.

Şi nu doar frigul dă bătăi de cap. Numărul celor care au căzut pe stradă din cauza gheţii a crescut în ultimele zile. Doctorii din toată ţara au avut de rezolvat sute de fracturi.

Mersul pe stradă a devenit în multe locuri mai dificil decât acrobaţiile pe sârmă. În capitală, pietonii sunt nevoiţi să facă slalom printre troiene.

Nici şoferii nu se descurcă mai bine. Locurile de parcare şi aşa puţine au devenit un lux, iar bucureştenii preferă să-şi abandoneze maşinile înzăpezite în faţa blocului. La curăţat trotuarele din faţa locuinţelor nu se înghesuie mai nimeni prin Bucureşti. Deja primăra capitalei a aplicat 97 de amenzi, în valoare totală de peste 100 de mii de lei.

Meteorologii au anunţat că vremea se va menţine rece în perioada următoare, aşa că zăpada şi gheaţa vor rămâne în continuare pe străzi.

 

×
Subiecte în articol: iarnă frig fracturi
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close