Antena 3 CNN Actualitate Iată care sunt cele mai căutate și bine plătite joburi în 2020

Iată care sunt cele mai căutate și bine plătite joburi în 2020

Știm cu toții că situația forței de muncă de la noi nu trece prin momente prea bune. Iar dacă la stat se anunță concedieri, în privat situația sta altfel.

Iată care sunt cele mai căutate și bine plătite joburi în 2020
28 Dec 2019   •   12:16

Companiile vor să facă angajări în 2020

91% companii din IT&C-20% număr de angajaţi

71% companii din industrie și auto-6,2% număr de angajaţi

50% dintre firmele din retail-6,4% număr de angajaţi

Peste jumătate dintre companiile din România intenționează să facă angajări în 2020, potrivit unui barometru recent. Cea mai mare cerere de noi angajați este în sectorul IT&C, urmat de industrie, auto și retail.

În piață însă, cele mai căutate locuri de muncă sunt în inginerie și producție, servicii bancare, asigurări, IT dar și marketing și vânzări.

Cele mai bine plătite joburi:

-Hacker etic

-Front-End Developer

-Chimist alimentar

-Epidemiolog

-Statistician

Potrivit publicației Business Insider, cele mai bine plătite joburi ale viitorului sunt cele de hacker etic, adică acele persoane care protejează companiile sau instituțiile statului în fata atacurilor cibernetice. Urmează joburi precum front-end developer, chimist alimentar, epidemiolog și statistician.

Daca sunteți în căutarea unui loc de muncă trebuie să știți că anul 2020 se vă remarca printr-o serie de noi indicatori care influențează piață forței de muncă. Angajatorii caută acum oameni capabili să dezvolte noi abilitați în activitatea profesională. Dezvoltarea computerelor, tehnologiile new media sau globalizarea schimburilor economice sunt cele mai reprezentative domenii. Vremurile se schimbă iar oamenii trebuie să se adapteze, dezvoltând noi abilitați și competente.

Iată care sunt cele mai căutate și bine plătite joburi în 2020

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close