Antena 3 CNN Actualitate Iată care sunt primele zone din România certificate ca destinaţii ecoturistice

Iată care sunt primele zone din România certificate ca destinaţii ecoturistice

Iată care sunt primele zone din România certificate ca destinaţii ecoturistice
Sursa foto: Foto: maracosau.ro
23 Oct 2013   •   17:30
Maramureş, Zărneşti şi Munţii Apuseni vor fi primele trei zone din ţară certificate ca destinaţii ecoturistice, începând din primăvara anului viitor. Alte şase zone se află pe lista viitoarelor destinaţii ecoturistice din România şi urmează să fie certificate până la sfârşitul anului 2014.

"România este printre primele ţări, dacă nu prima ţară din Uniunea Europeană, care a implementat sistemul de certificate a destinaţiilor ecoturistice. Este un parteneriat făcut de noi, ca Autoritate naţională de turism, împreună cu mediul privat, cu asociaţia pentru ecoturism din România, s-au stabilit criteriile conform unui sistem european de desemnare a destinaţiilor ecoturistice. În prezent, avem în lucru trei dosare, trei cereri pentru a deveni destinaţii ecoturistice, iar alte şase sunt în analiză", a spus preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism, Răzvan Filipescu, citat de Mediafax.

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism a mai spus că destinaţiile care au dosarele de certificare "în lucru" sunt: "Creasta Cocoşului-Mara-Cosău" din Maramureş, "Pădurea Craiului" din Munţii Apuseni şi "Piatra Craiului" din zona Zărneşti.

Printre destinaţiile care vor primi certificarea de zone ecoturistice se numără, de asemenea, zona "Crişan - Mila 23" din Delta Dunării, "Ţara Haţegului - Retezat" şi "Ţara Dornelor" din Munţii Călimani.

Criteriile în funcţie de care o zonă este certificată ca destinaţie ecoturistică sunt "numeroase" şi fac referire la aspecte cum ar fi: utilizarea parţială de diverse surse de energie alternativă, managementul deşeurilor în zona respectivă, conservarea mediului.

 

×
Subiecte în articol: Muntii Apuseni Maramureș Zarnesti
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close