Antena 3 CNN Actualitate Iepurele Gigant de Transilvania întrece orice altă rasă de iepure, în dimensiuni

Iepurele Gigant de Transilvania întrece orice altă rasă de iepure, în dimensiuni

Iepurele Gigant de Transilvania întrece orice altă rasă de iepure, în dimensiuni
Sursa foto: Foto: ludus.olx.ro
16 Iul 2011   •   11:32
Clişeul iepuraşului mic şi drăgălaş este de mult depăşit. Cea mai bună dovadă este în judeţul Cluj, unde crescătorii de iepuri au creat două rase, care impresionează prin dimensiuni şi culori.

Rasele Iepurele de Cluj şi Gigantul de Transilvania au fost create din rasele iepurilor de câmp şi din iepurii californieni şi belgieni. Blana are o culoare deosebită, iar un exemplar poate ajunge la o greutate chiar şi de 8 kilograme. În plus, este foarte bun pentru consum, datorită faptului că este special conceput pentru a da cât mai multă carne.

Creatorul speciei are acum 80 de exemplare din noua rasă, dar pentru a ajunge la omologare are nevoie de o mie de "urecheaţi". Fratele Gigantului de Transilvania este Iepurele de Cluj de talie medie.

Această specie a fost creată tot pentru consum, iar creatorii nu exclud ca după omologarea raselor să participe cu iepurii la competiţii sau să-i ofere drept animale de companie. Gurmanzii trebuie să ştie însă că un kilogram de carne de iepure costă între 20 şi 70 de lei.

×
Subiecte în articol: iepure Transilvania Cluj
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close