Antena 3 Actualitate IGSU: Ziua de marţi, declarată "a porţilor deschise" cu prilejul a 79 de ani de Protecţie Civilă

IGSU: Ziua de marţi, declarată "a porţilor deschise" cu prilejul a 79 de ani de Protecţie Civilă

de S.T.    |    27 Feb 2012   •   18:50
IGSU: Ziua de marţi, declarată "a porţilor deschise" cu prilejul a 79 de ani de Protecţie Civilă
Sursa foto: Foto: igsu.ro

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) va organiza, marţi, cu ocazia Zilei Protecţiei Civile din România, "Ziua porţilor deschise", în cadrul căreia vor fi prezentate mijloace de intervenţie ale instituţiei, informează Mediafax.

Potrivit unui comunicat al IGSU instituţia va organiza în colaborare cu Centrul Cultural al Ministerului de Interne, o expoziţie de foto-documentare, sub numele "De la Apărarea Pasivă la Protecţia Civilă". De asemenea, va fi difuzat un film de informare preventivă intitulat "Repere din Protecţia Civilă", iar în data de 1 martie IGSU va organiza un simpozion dedicat Zilei Protecţiei Civile.

Inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă vor prezenta, pe parcursul "Zilei porţilor deschise",  mijloace de intervenţie în situaţii de urgenţă şi vor efectua exerciţii şi aplicaţii demonstrative.

În Bucureşti, ISU "Dealu Spirii" va organiza "Ziua porţilor deschise" în toate subunităţile de pompieri.

Protecţia Civilă a luat fiinţă în 28 februarie 1933, când Regele Carol al II-lea semna Înaltul Decret Regal nr. 468, prin care se aproba "Regulamentul de Funcţionare a Apărării Pasive contra atacurilor aeriene".

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close