Antena 3 CNN Actualitate Iliescu: nu am ce să-mi reproşez în legătură cu Mineriada

Iliescu: nu am ce să-mi reproşez în legătură cu Mineriada

Iliescu: nu am ce să-mi reproşez în legătură cu Mineriada
27 Iun 2007   •   23:36
UPDATE: Fostul preşedinte Ion Iliescu a semnat, miercuri, procesul-verbal prin care i-au fost aduse la cunoştinţă acuzaţiile din dosarul privind împrejurările în care au murit patru persoane în timpul mineriadei din iunie 1990, demnitarul respingând speculaţiile conform cărora s-ar fi sustras de la audieri, informează Mediafax. Fostul preşedinte consideră că învinuiririle aduse în doarul Mineriada din 13-15 iunie sunt aberaţii pe care nu le va lua niciodată în considerare. Acesta este şi motivul pentru care nu s-a prezentat până acum în faţa procurorilor militari. Senatorul PSD este convins că în spatele acestor învinuiri se află chiar cei care au ordonat moartea a patru persoane în 13 iunie 1990.

Ion Iliescu a fost citat de trei ori de procurorii militari, însă nu s-a prezentat niciodată. Acesta este învinuit în dosarul privind moartea a patru persoane în timpul mineriadei din 13-15 iunie 1990. Cercetările în cazul lui Ion Iliescu vizează forma sa de participare la infracţiunea de omor. Fostul preşedinte consideră însă toate aceste acuzaţii aberante.

?Aşa ceva nu pot accepta. Astea sunt nişte învinuiri creionate artistic, supte din deget de nişte oameni ireponsabili şi unii dintre ei vinovaţi de ce s-a întâmplat acolo,? a spus Iliescu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close