Antena 3 CNN Actualitate Imagini inedite de la protestele studenţilor români

Imagini inedite de la protestele studenţilor români

Imagini inedite de la protestele studenţilor români
02 Mar 2011   •   15:24

Studenţii continuă protestele faţă de noua lege a educaţiei. Dacă luni au intrat în grevă japoneză, pentru marţi ei au găsit o modalitate inedită de a-şi exprima nemulţumirea faţă de lege - au scos cearceafurile pe geamul căminelor. Peste 25.000 de studenţi participă la proteste.

Vicepreşedintele Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), Cristina Ramona Fiţ, ne-a trimis pe adresa de mail [email protected] mai multe imagini din ţară de la protestele studenţilor.

Conform acesteia, pe lângă cearceafurile albe şi neinscripţionate, organizaţiile studenţeşti au pus cearceafuri cu mesaje de protest "Drepturile
studenţilor NU sunt negociabile! Vrem 25%!"; "Eşti incapabil să votezi, semnat Ministru`", "Vine trenul din Galaţi plin cu studenţi supăraţi, Doamne ocroteşte Ministeru`" etc.

Pe lângă partea cu cearceafuri, studenţii au fost creativi şi au făcut şi alte acţiuni de protest. Dintre acestea, ANOSR aminteşte scrierea procentului de 25% din lumini pe cămine, lucru care s-a întâmplat la Constanţa.



Conform ANOSR, joi, organizaţiile studenţeşti vor pregăti şi vor trimite pachetul studentului "de la mama şi tata" pentru ministrul Educaţiei, direct la MECTS, iar începând de luni, 7 martie, vor veni la Bucureşti în faţa Ministerului pentru a protesta. Studenţii sunt nemulţumiţi de faptul că procesul de reprezentare a lor în modalitatea de desemnare a rectorului nu este de 25%.

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close