Antena 3 CNN Actualitate Imagini superbe din "ORAŞUL LALELELOR" din România. 123 de soiuri de lalele, în premieră la Grădina Botanică din Cluj

Imagini superbe din "ORAŞUL LALELELOR" din România. 123 de soiuri de lalele, în premieră la Grădina Botanică din Cluj

Imagini superbe din "ORAŞUL LALELELOR" din România. 123 de soiuri de lalele, în premieră la Grădina Botanică din Cluj
Sursa foto: Foto: Transilvania Reporter
de O.P.    |    25 Apr 2014   •   08:42

Grădina Botanică “Alexandru Borza” oferă vizitatorilor, spre încântarea lor, o colecţie de 123 de soiuri de lalele, în premieră în istoria ei.

„Anul acesta suntem bogaţi şi norocoşi sub aspectul soiurilor de lalele pe care le avem şi pe care le oferim publicului. Acest lucru s-a datorat unei căsătorii între o româncă şi un olandez. Întâmplător, românca este crescută puţin de mine şi atunci l-a lămurit pe soţul ei să ajute Grădina Botanică.



Dacă până acum, cu generozitate, domnul rector ne dădea bani să cumpărăm bulbi de lalele, de data aceasta a fost o doamnă olandeză, Patricia van der Ven care a dorit să avem bulbi de cea mai bună calitate. Astfel, firma care aprovizionează Casa Regală a Olandei ne-a furnizat şi nouă lalelele”, a spus Vasile Cristea, directorul Grădinii Botanice din Cluj-Napoca.



La evenimentul care a marcat deschiderea sezonului de lalele a fost prezent şi rectorul Universităţii Babeş-Bolyai, prof. dr. Ioan Aurel Pop. „Grădina Botanică este un loc de cercetare ştiinţifică şi nu este un parc public. Vizitatorii trebuie să intre cu respect şi cu admiraţie aici. Singura fiinţă pe lumea asta care este capabilă să cultive flori este omul. Floarea este esenţială pentru viaţa noastră, dacă nu vrem să devenim mecanisme. Grădina Botanică ne face mai umani”, a spus prof. dr.Ioan Aurel Pop.

×
Subiecte în articol: flori
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close