Antena 3 CNN Actualitate În Băneasa se pregăteşte încă un tun imobiliar

În Băneasa se pregăteşte încă un tun imobiliar

În Băneasa se pregăteşte încă un tun imobiliar
27 Iul 2007   •   07:52

În nordul Capitalei se pregăteşte o nouă afacere imobiliară de proporţii. 60 de hectare ce aparţin Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Băneasa ar putea fi scoase la licitaţie din cauza unei creanţe mai vechi. Valoarea datoriei nu se ridică, însă, nici pe departe la valoarea terenului. O anchetă realizată de ?Jurnalul Naţional?. Scoaterea la vânzare a terenurilor a fost decisă de firma care a cumpărat, în urmă cu zece ani, creanţele Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Băneasa. Suma de pornire va fi de 1,6 miliarde de lei.

Firma este deţinută de un om de afaceri turc, care a plătit , în 1997, peste două miliarde şi jumătate de lei vechi pentru creanţele unităţii. Datoria se ridică astăzi la aproximativ 500.000 de euro, o sumă infimă raportată la suprafaţa de 60 de hectare, după cum scriu ziariştii de la ?Jurnalul Naţional?. Conducerea unităţii pomicole susţine însă că firma care a cumpărat creanţa nu a făcut dovada acestui fapt.

Mai mult decât atât, datoria ar fi fost crescută în mod artificial, iar o executare silită a unităţii ar duce la pierderea unor fonduri genetice importante. Totodată, bunurile în care statul a investit vreme îndelungată vor fi distruse. Conform conducerii unităţii, o parte din datoria către AVAS fusese achitată, cu toate acestea creanţa vândută de AVAS omului de afaceri turc apare cu valoarea integrală.

Antena 3

×
Parteneri
Soţia fotbalistul Iosif Rotariu a murit în somn
x close