Antena 3 CNN Actualitate În baza cărei legi vom vota la referendum? Cum încearcă regimul Băsescu să se sustragă prăbuşirii

În baza cărei legi vom vota la referendum? Cum încearcă regimul Băsescu să se sustragă prăbuşirii

În baza cărei legi vom vota la referendum? Cum încearcă regimul Băsescu să se sustragă prăbuşirii
Sursa foto: Foto: Antena 3
10 Iul 2012   •   22:23

"De câte milioane de oameni este nevoie ca preşedintele Băsescu să plece", este întrebarea la care Mihai Gâdea, împreună cu invitaţii săi, încearcă să găsească un răspuns în ediţia de marţi a emisiunii "Sinteza Zilei" de la Antena 3.

Potrivit ministrului pentru Relaţia cu Parlamentul, Mircea Duşa, referendumul din 29 iulie privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu se va desfăşura în baza Ordonanţei de Guvern şi nu a iniţiativei legislative asupra căreia s-a pronunţat, marţi, Curtea Constituţională.

"Astăzi am auzit tot felul de nebunii, de informaţii false alimentate de presa PDl-ului dar şi o nebunie şi mai mare, precum cea că CCR a validat lovitura de stat în România prin deciziile sale" a precizat Mircea Duşa.

"Există două acte normative diferite: Este vorba despre o iniţiativă legislativă în Parlament a unui deputat şi a unui senator, care a trecut şi prin comisii şi Senat,  care a fost contestată la CCR de grupurile parlamentare ale PDL  şi este această Ordonanţă a Guvernului, nr. 41, care a preluat exact textul din legea valabilă din 2007 până în acest an când a fost modificată la iniţiativa legislativă a PDL" a declarat Duşa.

Mircea Duşa a mai spus că, în momentul de faţă, în vigoare este Legea referendumului cu modificările lu completările ulterioare, adică tocmai această Ordonanţa de urgenţă care a fost publicată în Monitorul Oficial şi care a fost trimisă Parlamentului spre aprobare.

Şi Victor Alistar, preşedintele Transparency Internaţional, a subliniat la Antena 3 că pronunţarea magistraţilor Curţii Constituţionale de astăzi este una pe un proiect de lege, încă în discuţii. 


VEZI AICI INREGISTRAREA INTEGRALĂ A EMISIUNII "Sinteza Zilei" DE LA ANTENA 3

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close