Antena 3 CNN Actualitate În decembrie se va vorbi din nou despre aderarea României la Schengen. Franţa NU se opune aderării

În decembrie se va vorbi din nou despre aderarea României la Schengen. Franţa NU se opune aderării

În decembrie se va vorbi din nou despre aderarea României la Schengen. Franţa NU se opune aderării
de O.P.    |    08 Mar 2013   •   06:02

Ţara noastră trebuie să aştepte până în luna decembrie pentru a afla o eventuală decizie cu privire la intrarea în Schengen.  În cadrul Conferinţei JAI, Franţa a negat că s-ar fi opus aderării României la Schengen.

Asta înseamnă că doar Germania, Olanda şi Finlanda s-au opus oficial intrării României în Schengen.  Motivul invocat de cele trei state: efortul slab al ţării noastre în combaterea corupţiei. Miniştrii europeni au decis să amâne decizia privind aderarea României şi Bulgariei la Schengen.

Franţa a reconfirmat, în cadrul unei întrecederi cu delegaţia de la Bruxelles a României, disponibilitatea de a oferi sprijin ţării noastre privind aderarea la spaţiul Schengen. Aderarea celor două ţări la spaţiul de liber schimb va fi luată în discuţie abia după raportul MCV care va fi prezentat în luna decembrie.

Finlanda, Germania şi Olanda, se opun în continuare aderării şi cer eforturi mai mari din partea României şi Bulgariei cu privire la combaterea corupţiei.

Raportul Comisiei Europene de la sfârşitul anului va analiza progresele făcute de ambele ţări.




×
Parteneri
Medicul Adrian Marinescu, detalii de ultimă oră despre Florin Piersic
x close