Antena 3 CNN Actualitate În Delta Dunării se practică numai turismul de lux

În Delta Dunării se practică numai turismul de lux

În Delta Dunării se practică numai turismul de lux
18 Iun 2007   •   12:19

Plimbări cu şalupa, pescuit, excursii la mănăstiri, plajă, masaj şi multă linişte. Le găsiţi pe toate în Delta Dunării. Autorităţile nu doresc, însă, să promoveze turismul de masă, pentru a proteja rezervaţia. Aşa că, locurile de cazare sunt puţine şi foarte scumpe. Dar serviciile şi modalităţiile de distracţie sunt de cinci stele. Delta Dunării a devenit o destinaţie turistică de lux. Într-un complex turistic de cinci stele, o persoană plăteşte pentru o noapte de cazare şi trei mese nu mai puţin de... 250 de euro.

În zona Deltei există doar 2.000 de locuri de cazare. Cele mai multe, făcute pentru a atrage în special turiştii străini, care plătesc consistent pentru un sejur în inima naturii. Vin din Europa, Statele Unite şi Japonia. Iar rezervările sunt făcute chiar şi cu şase-şapte luni înainte. Şi pentru că sunt mulţi străini, felurile de mâncare sunt din bucătăria internaţională. Iar bucătării sunt şi ei aduşi de peste mări şi ţări.

Şi după o masă copioasă, este recomandată o plimbare cu barca sau catamaranul. Turiştii pot pescui sau admira miile de specii de păsări care trăiesc în Deltă. În acest an, autorităţile aşteaptă mai mulţi vizitatori, pentru că am scăpat de gripa de aviară, iar vremea se anunţă frumoasă.

Observator

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close