Antena 3 CNN Actualitate În prag de opt martie, florarii se plâng că românii nu mai cumpără flori ca în anii trecuţi

În prag de opt martie, florarii se plâng că românii nu mai cumpără flori ca în anii trecuţi

În prag de opt martie, florarii se plâng că românii nu mai cumpără flori ca în anii trecuţi
Sursa foto: Foto: ipohchai.com
07 Mar 2011   •   21:32

Ziua de 8 martie vinde cele mai multe flori din an, adică patru milioane de fire, a cincea parte din vânzările totale anuale. Florile se vând la preţuri duble faţă de o perioadă normală şi cu mult mai scumpe decât preţul de bursă.

Cifrele arată, însă, că nu mai importăm la fel de mult ca în anii trecuţi, pentru că românii au mai renunţat să cumpere flori. 

 
În florării şi în pieţe se vând flori importate. Ele sunt aduse din Olanda, Turcia, Ungaria, Thailanda şi Ecuador. Trandafirii, freziile, lalelele, irişii, zambilele, gerbera sunt mai frumoase, mai mari şi rezistă mai mult. 
 
Florarii, însă, susţin că lucrurile nu mai merg la fel de bine ca în anii trecuţi. În 2010, în România, s-au vîndut 20 de milioane de fire de flori, în valoare de aproape 50 de milioane de euro. De cinci ori mai puţin decât în anii trecuţi. 
 
80-90% din vânzările anului trecut, adică 7.500 de tone, au fost importate. Mai mult de jumătate au fost aduse din Olanda. Deşi pare greu de crezut, România nu doar importă ci şi exportă flori. Puţin, însă. În 2010, abia dacă am reuşit să ne apropiem de 520 de tone. Adică de 14 ori mai puţin ca în alţi ani. 
 

×
Subiecte în articol: flori Ziua Femeii 8 martie
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close