Antena 3 CNN Actualitate În România se taie peste 3 hectare de pădure la fiecare oră

În România se taie peste 3 hectare de pădure la fiecare oră

În România se taie peste 3 hectare de pădure la fiecare oră
Sursa foto: Foto: Facebook
de S.T.    |    17 Noi 2013   •   16:22

În România se taie peste 3 hectare de pădure la fiecare oră, arată un raport al Greenpeace. În acest ritm, din anul 2000 încoace au fost defrişate ilegal aproape 300.000 de hectare de pădure.

Zilnic, în România, se defrişează 41 de hectare de pădure, dintre care o mare parte o reprezintă tăierile ilegale, arată datele Romsilva. Doar anul trecut au fost raportate aproape 19.500 de cazuri de tăieri ilegale de păduri, adică peste 50 de cazuri pe zi.

Numărul defrişărilor ilegale din 2012 s-a dublat faţă de numărul de cazuri din anul anterior.

Peisajele din Suceava, Bistriţa Năsăud şi Munţii Apuseni au suferit, în ultimii zece ani, cele mai mari pierderi în urma tăierilor masive, după cum se prezintă şi pe hărţile realizate de Google.

Nici la nivel global situaţia nu este mai îmbucurătoare. Omenirea a pierdut 2,3 milioane de kilometri pătraţi de pădure, în timp ce au fost plantaţi copaci pe doar o treime din suprafaţa defrişată.

Soluţia Ministerului pentru a stopa defrişările ilegale este schimbarea Codului Silvic. Pădurarii spun însă că problema nu este în textul de lege, ci în faptul că cei care taie abuziv nu sunt pedepsiţi.


×
Subiecte în articol: paduri
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close