Antena 3 CNN Actualitate În România se vinde o pastă de dinţi otrăvitoare (VIDEO)

În România se vinde o pastă de dinţi otrăvitoare (VIDEO)

În România se vinde o pastă de dinţi otrăvitoare <font color=red>(VIDEO)</font>
13 Iul 2007   •   21:20

Cancer la tarabă, cu preţ redus! Uniunea Europeană ne avertizează că o pastă de dinţi cancerigenă s-ar putea vinde şi pe piaţa românească. Produsul, care poate chiar ucide copiii, a fost descoperit în Spania şi se crede că ar putea fi importat în toata Europa. E căutat acum în special în engros-urile unde se vinde marfă din China. Alarma s-a dat în Spania. Acum două zile Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a primit o notificare prin Sistemul Rapid de Alertă, prin care eram avertizaţi despre existenţa pe piaţa spaniolă a unei mărci de pastă de dinţi Spearmint considerată a fi un produs periculos.

Produsul, importat din China, avea un conţinut foarte mare de dietilenglicol, o substanţă periculoasă. Dietilenglicolul poate fi o impuritate în glicerina, produs folosit la fabricarea pastei de dinţi aşa că poate ajunge în pastă. Imediat alerta s-a dat şi-n România. Inspectorii OPC caută acum pasta de dinţi în toate pieţele şi engros-urile din ţară. Au găsit marca, dar nu au găsit lotul. Trebuie să identifice toată pasta de dinţi venită din China, pentru că există pericolul ca prin marfa venită cu acte-n regulă să fi fost strecurate şi produse contrafăcute.

Reporterii Observatorului au plecat cu camera ascunsă să caute şi ei. Au găsit pasta de dinţi periculos într-un en-gros din Capitală. Fiind foarte ieftină pericolul e şi mai mare. Se vinde foarte bine. Unde au fost reporterii Observatorului mai erau doar câteva bucăţi. Dietilenglicolul se utilizează la producerea antigelului şi ca solvent. Înghiţită în cantităţi mai mari substanţa poate provoca intoxicări care pot fi fatale.

Observator

×
Parteneri
Angajaţii Guvernului au ieşit în stradă, nemulţumiţi de salarii
x close