Antena 3 CNN Actualitate În topul ĂSTA România e fruntaşă în UE. În ce domeniu conducem în clasamentul "ruşinii"

În topul ĂSTA România e fruntaşă în UE. În ce domeniu conducem în clasamentul "ruşinii"

În topul ĂSTA România e fruntaşă în UE. În ce domeniu conducem în clasamentul "ruşinii"
Sursa foto: Foto: blueheronbooks.com
de M.Z.    |    19 Mai 2015   •   13:51

România este printre primele trei ţări din Uniunea Europeană, în ce priveşte abandonul şcolar. 

 
Avem de trei ori mai mulţi elevi care abandonează şcoala decât cei din Polonia, iar în Germania, abandonul şcolar e la jumătate faţă de ţara noastră, arată cele mai recente date Eurostat. 
 
Ţara noastră ocupa anul trecut locul 26 din 28, la nivelul Uniunii Europene, în ce priveşte abandonul şcolar, potrivit datelor Eurostat. Aproape 20% dintre românii cu vârste între 18 şi 24 de ani, care au absolvit cel mult gimnaziul, nu au vrut să continue studiile. Procentul este în creştere faţă de perioada 2012-2013. 
 
La nivel european, doar Malta şi Spania stau mai prost, în ce priveşte abandonul şcolar, cu procente de peste 20%, în timp ce în Germania sunt de două ori mai puţini elevi care renunţă la şcoală, iar în Polonia rata abandonului şcolar e de trei ori mai mică decât în România.
 
Pentru 2015 bugetul alocat educaţiei este echivalentul a 3,7% din PIB, aproape jumătate din cât alocă alte state educaţiei. Ţara noastră mai ocupă locuri codaşe şi în ceea ce priveşte finanţarea sistemului de învăţământ, salariile acordate profeso­rilor sau investiţiile făcute de stat pentru fiecare elev.

×
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close