Antena 3 CNN Actualitate Încă nu se ştie ce boală l-a nenorocit pe Şerban Ionescu. Diagnosticul ar putea fi greşit

Încă nu se ştie ce boală l-a nenorocit pe Şerban Ionescu. Diagnosticul ar putea fi greşit

Încă nu se ştie ce boală l-a nenorocit pe Şerban Ionescu. Diagnosticul ar putea fi greşit
de O.P.    |    23 Mai 2012   •   05:44

 Actorul Şerban Ionescu ţintuit la pat de mai bine de 6 luni după ce a fost muşcat de o căpuşă, ar putea avea un diagnostic greşit, scriu jurnaliştii de la DC News. Medicii verifică ipoteza unei erori de testare şi consideră că actorul nu suferă de boala Lyme. Pentru a fi siguri de diagnostic, Guvernul a decis să-l trimită pe actor în străinătate.

Diagnosticul în cazul bolii Lyme este greu de stabilit doar pe baza semnelor clinice susţinute de analizele efectuate la Institutul Fundeni, scriu jurnaliştii de la DC NEWS. De altfel, medicii se confruntă deseori cu cazuri de diagnostic greşit.

"Sunt câteva persoane care şi-au făcut o faimă din a diagnostica borelioza: un veterinar, un biolog sau un laborant, de la alte clinci, mai ales private. Ne trezim cu pacienţi care au acest diagnostic şi care cheltuie degeaba mulţi bani, până ajung la un laborator de referinţă, unde se descoperă că a fost o reacţie fals pozitivă. Din câte ştiu eu, laboratorului de la Cantacuzino nu i s-a cerut un diagnostic, în cazul ultra-mediatizat de care vorbiţi, dar nu exclud ca proba să fi ajuns, totuşi, la noi", prof. Gabriel Ionescu, Institutul Cantacuzino

Pentru a nu mai exista dubii în privinţa bolii de care suferă Şerban Ionescu, Guvernul a decis încă de săptămâna trecută ca actorul să fie trimis la o clinică din străinătate unde să primească un diagnostic corect.

Şerban Ionescu a fost muşcat de o capuşă în vara anului 2011 şi a fost diagnosticat ulterior cu boala Lyme, cu toate că la început medicii au crezut că este vorba despre reumatism.



×
Subiecte în articol: serban ionescu boala lyme
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close