Antena 3 CNN Actualitate Încă şase angajaţi de la Protecţia Copilului Ilfov, anchetaţi în dosarul copiilor torturaţi de asistenţii maternali

Încă şase angajaţi de la Protecţia Copilului Ilfov, anchetaţi în dosarul copiilor torturaţi de asistenţii maternali

Încă şase angajaţi de la Protecţia Copilului Ilfov, anchetaţi în dosarul copiilor torturaţi de asistenţii maternali
Sursa foto: Foto: poundpuplegacy.org
de N.B.    |    11 Oct 2011   •   16:45

Alţi şase angajaţi de la Protecţia Copilului Ilfov sunt anchetaţi în dosarul copiilor toruraţi de asistenţii maternali.

Judecători: Asistenţii maternali au dat dovadă de orice lipsă de urmă de umanitate şi atitudine incalificabilă faţă de cei doi copii.

Asistenţii sunt acuzaţi că au transformat doi minori într-o sursă de câştig.

În data de şase octombrie, o feti
ţă de cinci ani şi fratele ei de, în vârstă de zece ani, au ajuns la spital cu răni îngrozitoare după ce au fost chinuiţi de asistenta maternală care îi avea în grijă. Femeia a fost reţinută pentru tentativă de omor deosebit de grav, iar soţul ei pentru complicitate, la doi ani după drama copiilor.

Instanţa Tribunalului Bucureşti a decis, joi, arestarea preventivă a fostei asistente maternale Fănica Grădinaru, a soţului ei, Mitică Grădinaru şi a două asistente sociale de la Direcţia de Protecţia Copilului Ilfov, scrie Mediafax.

În cazul femeii, instanţa a motivat decizia prin faptul că aceasta  "a exercitat diferite acte de violenţă şi cruzimi asupra părţii vătămate P.C.A., (a băgat-o cu capul în vasul de toaletă, trăgând apa, a lovit-o cu capul de diferite obiecte, a scufundat-o în cadă, ţinându-i capul sub apă, a lovit-o pe tot corpul cu o bâtă de lemn, a expus-o noaptea la temperaturi scăzute, ţinând-o dezbrăcată afară, a opărit-o, a tăiat-o la buzele superioare şi inferioare şi la braţul stâng, leziuni pe care le-a tratat într-un mod superficial, provocând infectarea acestora), cu intenţia indirectă de a-i suprima viaţa".

×
Subiecte în articol: tentativa de omor rani
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close