Antena 3 CNN Actualitate Încă un caz de coronavirus confirmat în România. În total, 32 de persoane infectate

Încă un caz de coronavirus confirmat în România. În total, 32 de persoane infectate

Un nou caz de coronavirus în România. Numărul celor confirmați ajunge la 32.

Încă un caz de coronavirus confirmat în România. În total, 32 de persoane infectate
Sursa foto: Pixabay.com
11 Mar 2020   •   14:38

Este vorba de un bărbat în vârstă de 38 ani din Iasi, care a intrat în contact cu un caz confirmat în Varșovia.

Bărbatul e în autoizolare din data de 9 martie.

Măsuri luate în țară pentru limitarea răspânidirii coronavirusului

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, și secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, au transmis o serie de măsuri luate în țară pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

Astfel, una dintre măsuri face referire la restricționarea activităților culturale, științifice, artistice, religioase, sportive și de divertisment în spații închise, cu participarea a peste 100 de persoane, până la 31 martie.

"Asta înseamnă teatre, săli de cinema, orice altă activitate care se desfășoară într-un spațiu închis. Dacă sunt activități ce pot să se desfășoare în aer liber, acest lucru se poate face. Dar în interior, maximum 100 de persoane", a spus Arafat.

Mall-urile și supermarket-urile nu sunt vizate de această măsură, ci doar cinematografele din mall-uri.

Poliţia de Frontieră monitorizează toate cursele aeriene cu escală către România, astfel că pasagerii nu pot ascunde din ce ţară au plecat, a anunțat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat.

Mai mult, Raed Arafat a mai anunțat că cei care nu respectă regula carantinei sau a izolării la domiciliu vor fi amendați cu 4.000 de euro.

Nelu Tătaru, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, a declarat că s-a decis extinderea zonelor roșii pentru nordul Franței și Madrid, iar persoanele care revin în țară din aceste zone vor intra în izolare. De asemenea, zonele galbene includ tot restul Franței, Spania și Germania. Și cei care se întorc din aceste țări vor intra în izolare la domiciliu.

 

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close