Antena 3 CNN Actualitate Incendiu la ATI COVID: Un pacient și medicul de gardă care a încercat să îl salveze, în stare critică

Incendiu la ATI COVID: Un pacient și medicul de gardă care a încercat să îl salveze, în stare critică

Medicul de gardă de la ATI Piatra Neamț a încercat să salveze un pacient internat în momentul incendiului, iar acum ambii din în stare critică.

Incendiu la ATI COVID: Un pacient și medicul de gardă care a încercat să îl salveze, în stare critică
de Andreea Cigolea    |    14 Noi 2020   •   20:30

Lucian Micu, directorul Spitalului Județean Piatra Neamț, a declarat că în incendiul de la ATI au murit șapte oameni, iar alți doi, între care un medic și un pacient sunt în stare critică.

„Ce vă pot spune la acest moment este că șapte pacienți sunt decedați din Secția ATI, unul se află în stare critică și încă un cadru medical, care a încercat să salveze acest pacient, este în stare critică. Domnul director medical este deja la spital, eu sunt pe drum. (...) Vreau să îi asigur pe toți aparținătorii și pe ceilalți pacienți din spital că situația este sub control în celelalte secții. Incendiul este stins”, a spus Micu.

Medicul, care era de gardă în momentul izbucnirii incendiului, este transportat spre Centrul de Mari Arși de la Iași. Acesta ar avea arsuri pe aproape tot corpul.

Incendiu catastrofal la Secţia ATI COVID a Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamţ. Șapte morţi!

Un incendiu a izbucnit, sâmbătă, în secția ATI COVID Piatra-Neamț în timp ce în secție se aflau 15 pacienți în stare critică, ventilați mecanic. În secţia ATI a Spitalului COVID erau 15 internati, dintre care 7 au murit.

Mariana-Irina Popa, purtător de cuvânt ISU Neamţ: "Incendiul s-a produs la etajul 2, în clădirea principală, unde funcţionează UPU. Au rezultat, în urma incendiului, 7 decedaţi. 8 persoane aflate în salonul alăturat au fost evacuate. Cei evacuaţi sunt pacienţi." 

×
Subiecte în articol: COVID-19
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close