Antena 3 CNN Actualitate Incendiu puternic într-un bloc din Capitală. Familie cu un copil, captivă la etajul 6. Doi pompieri au ajuns la spital

Incendiu puternic într-un bloc din Capitală. Familie cu un copil, captivă la etajul 6. Doi pompieri au ajuns la spital

Incendiu puternic în Capitală.

Incendiu puternic într-un bloc din Capitală. Familie cu un copil, captivă la etajul 6. Doi pompieri au ajuns la spital
de Laura Dinu    |    11 Aug 2021   •   11:30

Update 13:15. Din primele informații, se pare că incendiul a pornit de la un aparat de sudură. Plăcile de polistiren s-au aprins cu repeziciune de la o scânteie. 

Update 13:10. Șapte persoane din cei 38 de locatari evacuați au avut nevoie de îngrijiri medicale din partea medicilor. Totodată, doi pompieri au fost transportați la spital după ce li s-a făcut rău și alții au avut nevoie de îngrijiri medicale la fața locului, din cauza căldurii și a fumului foarte dens. 

Pompierii au intervenit, miercuri, pentru a stinge flăcările care au cuprins două laturi ale unui bloc de pe Calea Rahovei. Pe una din laturi, cea din spate, incendiul se manifesta pe toată suprafața fațadei. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Zece autospeciale de stingere acționează la fața locului, cu trei autoscări. 

Din primele informații se pare că este vorba despre un bloc în curs de reabilitare termică. 

”Intervenția este în dinamică, se evacuează mai mulți locatari de la etajele în zona cărora se manifestă incendiul. Pe partea din spate a blocului fațada este afectată în totalitate de flăcări, iar pe partea din față doar până la nivelul etajului doi și eforturile noastre se concentrează pentru oprirea propagării incendiului. 

Pe partea din spate arde fațada de la parter până la etajul 10. Acolo nu sunt posibilități de amplasare a unei scări. Există un dispozitiv de la nivelul solului, cu autospeciale, cu linie de furtun și cu tunul de la autospecială. Aceasta este singura soluție pe care o avem”, a declarat Daniel Vasile, reprezentant ISU, la Antena 3. 

”Au fost constituite echipe de căutare - salvare. Doar într-un singur apartament, incendiul se manifestă și în balcon”, a continuat el. 

”Eforturile noastre se concentrează pentru oprirea propagării incendiului și evacuarea locatarilor. La etajul 6 avem informații că sunt mai multe persoane, inclusiv un copil. În acest moment echipele noastre sunt la etajul 6 pentru a evacua familia respectivă dar și celelalte care sunt în pericol”, a adăugat. 

×
Subiecte în articol: incendiu
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close