Antena 3 CNN Actualitate Incendiu în Biosfera Deltei Dunării: 15 hectare de vegetaţie, din Razelm-Sinoie, cuprinse de flăcări

Incendiu în Biosfera Deltei Dunării: 15 hectare de vegetaţie, din Razelm-Sinoie, cuprinse de flăcări

Incendiu în Biosfera Deltei Dunării: 15 hectare de vegetaţie, din Razelm-Sinoie, cuprinse de flăcări
de N.B.    |    09 Sep 2011   •   18:57

Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Dobrogea" al judeţului Constanţa au intervenit, vineri seară, pentru a lichida un incendiu izbucnit la vegetaţia uscată din zona complexului lagunar Razelm-Sinoie, aflat în Rezervaţia Biosfera Deltei Dunării, informează Mediafax.
   
Potrivit reprezentanţilor ISU Dobrogea, focul a izbucnit în jurul orei 18.30, la faţa locului fiind trimise două echipaje complete, cu două autospeciale.
   
De asemenea, au fost mobilizate şi serviciile voluntare din zonă, din comunele Istria, Corbu şi Mihai Viteazu. Flăcările au cuprins vegetaţia uscată aflată într-o zonă mlăştinoasă, la ieşirea din localitatea Istria, pe malul lacului Sinoie.
   
"Focul arde pe o suprafaţă de 10 - 15 hectare, cam cât două - trei terenuri de fotbal. Avem la faţa locului aproape 30 de subofiţeri, cu un ofiţer de comandă şi două autospeciale. Deocamdată, nu sunt probleme deosebite şi sperăm ca până spre miezul nopţii să putem să-l lichidăm", au precizat sursele citate.
   
Deocamdată, nu se cunosc cauzele izbucnirii focului.
   
Un incendiu similar s-a produs în urmă cu aproximativ două săptămâni, tot în Rezervaţia Biosfera Deltei Dunării, în zona Vadu, fiind afectată o suprafaţă de aproximativ 120 de hectare de teren, între care aproximativ 50 de hectare de masă stuficolă şi 70 de hectare vegetaţie ierboasă. Focul nu a produs pagube importante, după stingerea acestuia nefiind găsite mamifere, reptile sau păsări ucise de flăcări.

 


×
Subiecte în articol: incendiu de vegetatie
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close