Antena 3 Actualitate Incendiu în zona Rezervaţiei Biosfera Delta Dunării: 20 de hectare sunt cuprinse de flăcări

Incendiu în zona Rezervaţiei Biosfera Delta Dunării: 20 de hectare sunt cuprinse de flăcări

de S.T.    |    29 Feb 2012   •   20:06
Incendiu în zona Rezervaţiei Biosfera Delta Dunării: 20 de hectare sunt cuprinse de flăcări
Sursa foto: Foto: Antena 3

Un incendiu a izbucnit, miercuri seară, în apropierea comunei constănţene Istria, în zona Rezervaţiei Biosfera Delta Dunării. Stuful şi vegetaţia uscată ard pe o suprafaţă de circa 20 de hectare, informează Agerpres.

Primarul comunei Istria, Ioan Herdean, a declarat că incendiul iscat ''nu reprezintă un pericol pentru locuitorii comunei, focul fiind practic între lacuri, la 7-8 kilometri de Istria'' şi nu a explus ipoteza ca cineva să fi provocat intenţionat focul.

Potrivit primarului, incendiul afectează vegetaţia de pe circa 50-60 de hectare, ''din loc în loc'', fiind vorba de resturi de stuf rămase în urma recoltării.

Două maşini de pompieri ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea şi o autospecială pe care o deţin în comun administraţiile comunale de la Istria şi Corbu, precum şi voluntari din cele două comune acţionează pentru stingerea incendiului.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close